El dessembarcament dels Moros i Cristians en el Postiguet convertiràn Alacant en una festa

911

L’Ajuntament d’Alacant informa que aquest dissabte dia 4 d’agost la Platja del Postiguet acollirà a les 20.30 hores la segona edició de l’esdeveniment que rememora el gran Desembarcament i la lluita entre cristians i pirates berberiscos amb el Gran Desembarcament de Moros i Cristians.

Com va explicar en la presentació de l’esdeveniment l’edil de festes de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, l’acte “és un reclam per al turista i el propi alacantí perquè coneguen les seues arrels a través de la història”. Així es consolida una representació que s’ha recuperat després de molts anys, perquè data de l’any 1.599.

El regidor de Festes va animar a tots els alacantins i turistes al fet que acudisquen el dissabte a la Platja per a gaudir de la recreació de la batalla, que també es podrà seguir des del passeig del Postiguet.

El gran desembarcament començarà amb l’arribada dels vaixells a la platja del Postiguet, al que seguiran els trets d’arcabucería, focs artificials i la representació de l’ambaixada que serà a càrrec en aquesta edició d’Altell, tot això en la mateixa platja del Postiguet, en la zona mes pròxima a la platja del Cocó.

El soc àrab estarà instal·lat en el pàrquing de la mateixa platja del 4 al 7 d’agost. L’ambient medieval estarà amenitzat amb música de l’època i artesania. El Consistori d’Alacant potencia amb aquesta iniciativa el turisme i recupera el mes d’agost les tradicions festeres. Alacant va ser la primera ciutat a realitzar aquest tipus de recreació en unes festes de Moros i Cristians.

S’espera la participació de més de mig miler de festers dels tres barris alacantins d’Altell, Villafranqueza-El Palamó i El Rebolledo, pertanyents a Federació de Moros i Cristians. L’acte compta amb la col·laboració per a la cessió de les embarcacions del Real Club de Regates d’Alacant, Club Nàutic Costa Blanca i Capitania Marítima. L’esdeveniment organitzat per la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc) juntament amb l’Ajuntament d’Alacant, compta amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Blanca, Aigües d’Alacant, Vectalia, R.C.R.A, C.N. Costa Blanca, Amstel, Coca-Cola i Makro.

Compartir