El desprendiment de part d’un mur fa que Alacant tanque una de les pujades del Castell de Santa Barbara

756

L’Ajuntament d’Alacant procedirà al tancament d’un dels accessos del Castell de Santa Bàrbara, concretament el que es realitza a través de la passarel·la de l’Ereta, després del despreniment aquest matí d’un dels murs.

Efectius del SPEIS han senyalitzat i delimitat la zona amb tanques, però després d’examinar la mateixa s’ha aconsellat tancar totalment l’accés com a mesura de precaució davant noves ensulsiades o despreniments.

El despreniment arriba després que el passat 5 de maig l’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, demanara a la Generalitat els permisos necessaris per a poder escometre les obres en un monument catalogat com Bé d’Interés Cultural (BIC). Alguna cosa que el govern autonòmic s’ha apressat a enviar aquest mateix matí per correu electrònic en tindre coneixement del desperfecte.

“Això es podria haver evitat si a València ens hagueren fet cas des del principi, perquè des del primer moment en què arribem al govern advertim del mal estat de la muralla i de la necessitat de realitzar les actuacions corresponents”, ha explicat María Dolores Padilla, edil de Cultura.

La regidoria enviarà un ofici a Urbanisme de manera urgent per a realitzar els tràmits oportuns i procedir a reparar la zona danyada, així com unes altres que es troben en mal estat. Per a això ja està prevista una partida pressupostària de 106.000 euros.

Compartir