El curs de ceràmica d’Onda de l’Ajuntament d’Onda forma a 15 persones aturades del municipi

1167

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat una nova edició del curs ‘Procés de Fabricació Ceràmica’, destinat a persones aturades del municipi que estan inscrites al Programa d’Assessorament i Intermediació Laboral i impartit per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). Es tracta d’una formació de 225 hores, de les quals 150 són teòriques i 75 pràctiques no laborals. Com l’any passat, el temari ha sigut consensuat entre l’Ajuntament i la patronal ASCER, qui veu en la iniciativa de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet una oportunitat d’ocupabilitat i un motor generador de l’activitat econòmica.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha comentat durant la seva visita al curs que “aquesta formació és necessària per a adaptar-se als continus canvis i a l’especialització que demanda el mercat laboral i la ceràmica, que és un dels principals motors econòmics de la ciutat”. Així mateix, ha destacat que “el percentatge d’inserció laboral l’any passat va ser altíssim, aconseguint el 100% dels alumnes treball. És per açò que enguany tornem a engegar aquesta formació, esperant que es torne a obtenir un resultat reeixit. El curs és una gran oportunitat per a aquests onders aturats, ja que com va quedar comprovat l’any passat, s’adquireixen altes probabilitats d’incorporar-se al mercat laboral”.

La metodologia del curs inclou visites guiades a diferents empreses taulelleres, així com mòduls d’habilitats socioprofessionals i coneixements de carretó elevador i tecnologia ceràmica. En la part final del curs, els alumnes realitzaran pràctiques a empreses de producció taulellera, amb conveni des de l’Ajuntament, amb la finalitat que adquirisquen els coneixements teòric-pràctics per a un correcte acompliment i qualificació professional. “L’objectiu d’aquesta acció formativa, que paga íntegrament l’Ajuntament, és dotar als alumnes dels coneixements i la pràctica necessària per a facilitar l’ocupabilitat dels mateixos i la seva inserció laboral”, ha destacat Ángel Badenas.

Aquest és un dels cursos i programes que duu a terme l’Ajuntament d’Onda durant 2018, en els quals s’invertirà més de 3 milions d’euros enguany, a partir de recursos econòmics propis i de subvencions d’altres administracions. Gràcies a la gestió responsable d’aquest equip de govern s’han aconseguit múltiples subvencions, que empraran a més de 200 persones del municipi. En aquest sentit, l’alcalde Ximo Huguet ha afirmat que “apostem per programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial, que asseguren la possibilitat d’inserció real de les persones en situació de desocupació”.

Compartir