El Consorci Provincial de Bombers millora amb dos nous llevaneu el seu dispositiu d’actuació davant de les nevades

1290

El Consorci Provincial de Bombers ha millorat amb dos nous vehicles llevaneu el seu dispositiu d’actuació davant de les possibles nevades que es puguen produir este hivern en la província. L’adquisició de dos vehicles per a l’accés ràpid i rescat en zones aïllades per la neu és una altra de les importants novetats d’este dispositiu per a previndre l’efecte de la neu i el gel en les carreteres i els municipis de la província.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “reforcem el servei per a assegurar-nos de donar una resposta encara més àgil i eficaç tant als veïns com als centenars de xicotetes empreses que hi ha en els territoris de l’interior, especialment les granges, que moltes vegades es queden aïllades durant dies”.

Cal tindre en compte que les prioritats marcades per a l’actual campanya passen per una intensificació dels mitjans tant per a neteja de vials com per a rescats, per la qual cosa s’han adquirit nous vehicles per a complir ambdós fins i garantir la resposta més ràpida i eficaç al servici dels municipis i els veïns de la província.

Cal destacar la incorporació de dos noves màquines llevaneu, que junt amb les díhuit existents, són 20 màquines les que tenim per a mantindre aclarits els accessos a municipis, carrers i vials”, hi ha assenyalat Rubio, qui ha fet insistència en què “estos vehicles són claus per a mantindre la normalitat en tots els punts de la província que puguen veure’s afectats per nevades i gelades”.

130 efectius distribuïts per tota la província

Amb tot, el dispositiu especial de prevenció de nevades i gelades del Consorci Provincial de Bombers compta amb més de 130 efectius distribuïts de la manera següent: 20 màquines quitanieve, nou vehicles saler, 200 tones de sal, els efectius dels parcs de bombers de Benicarló, Orpesa del Mar, Nules i Segorbe, la Unitat de Rescat de Muntanya, els parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda, 14 parcs rurals d’emergència amb les seues respectives Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb cinc pales carregadores i una fresadora, moto de neu per a rescats i vehicle AVT per a rescat.


Més de 18,3 milions per a millorar la resposta davant de les emergències

Cal recordar que el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació compta amb un pressupost de 18.358.666 euros per a este 2018, augmentant respecte al 2017 d’acord a l’objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències en tot el territori.

Compartir