El Consorci Provincial de Bombers de Castelló reforça el dispositiu contra els efectes de les nevades

1444

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha reforçat enguany el seu dispositiu d’emergències per a previndre els efectes de les nevades en els municipis de Castelló. Cal tindre en compte que el dispositiu que coordina el Consorci el conformen mitjans propis i alguns de la Generalitat assignats al Consorci Provincial de Bombers. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut hui en primera persona els equipaments amb els quals els bombers preparen la pròxima campanya d’hivern amb la condició que les inclemències meteorològiques tinguen el mínim impacte en la normalitat diària dels pobles de Castelló.

“Hem revisat el dispositiu que el Consorci Provincial de Bombers té preparat per a les emergències per neu durant el pròxim hivern. Afortunadament la província de Castelló compte amb un catàleg de recursos al més alt nivell, poques províncies compten amb la qualitat de recursos que té la província de Castelló. Des dels propis camions adaptats amb tascons llevaneu, motos de neu, *quads, equips perquè els bombers puguen treballar sobre la neu per a actuar obrint camins o també en el cas de necessitat de rescat”.

En aqueix sentit, el president ha assegurat que “estem preparats, confiem a no haver d’utilitzar aquests mitjans, però la ciutadania ha de saber que en el cas que assote un temporal de neu durant l’hivern la província de Castelló està preparada per a respondre a ell i tots els efectius del Consorci Provincial de Bombers focalitzen en aquests moments tots els seus esforços per a atendre i retornar la normalitat davant qualsevol episodi que puga produir-se durant l’hivern”.

Formen aquest dispositiu un total de20 màquines llevaneu (afegint-se dues noves respecte a l’any passat); 9 vehicles saler; 200 tones de sal, els Parcs de Bombers de Benicarló, ; Orpesa, Nules i Sogorb; URM (Unitat de Rescat de Muntanya)Parcs de Bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, *Atzeneta i Onda; Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb 5 pales carregadores i amb la novetat d’un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja d’accessos més complicats o amb gran acumulació de neu; Moto de neu per a rescat i Vehicle AVT per a rescat.

Més mitjans per a continuar millorant el servei
El total de mitjans per a aquesta pròxima campanya de nevades es veu incrementat en dos camions *quitanieve dotats de tascó i saler i un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja dels accessos més complicats o amb gran acumulació de neu.
.
Cal recordar a més que la Unitat de Rescat de Muntanya dels bombers de la Diputació es va reforçar a principis d’enguany amb l’adquisició d’una moto de neu i un vehicle tipus *quad, tècnicament denominat *ATV per les seues sigles en anglés (*All *Terrain *Vehicle) dotat d’erugues per a avançar per la neu. Tots dos, tant la moto com el *ATV, estan preparats per a portar remolc i llitera de rescat.

Aquest tipus de vehicles està pensat per a realitzar rescats i assistències en aquelles zones aïllades, de més difícil accés, a la qual no es puga arribar per altres mitjans.

Compartir