El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha efectuat 350 serveis per les nevades i el temporal costaner

1236

El Consorci Provincial de Bombers ha realitzat un total de 350 serveis des que el passat 19 de gener irrompera la borrasca Gloria en el territori de la província de Castelló. D’ells, 127 han estat relacionats amb fenòmens costaners, 120 amb nevades, 56 amb el vent i 46 han sigut per al salvament de persones. Són dades oferides pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, qui ha assenyalat que “en tot moment, la prioritat ha sigut la de protegir als ciutadans de la província”. En aquest sentit, ha volgut destacar que “afortunadament, a la província de Castelló no hi ha hagut ni morts, ni ferits de gravetat”.

Encara que la situació ha millorat de manera considerable, “en data de hui es continua treballant en les zones d’interior en el repàs de carreteres amb plaques de gel i l’obertura d’accessos a granges i masies”. Mentrestant, en la costa “es continua amb les labors d’evacuació d’aigua i neteja de carrers, atenent en tots els casos les peticions que se’ns formulen des dels ajuntaments”.

Els recursos que continuen operatius s’han adaptat a les necessitats existents en aquest moment, encara que Ibáñez ha recordat que en els pitjors moments del temporal “el Consorci va coordinar les rutes de 18 màquines llevaneu, 8 salers, més de 20 pales de maquinària pesant en interior i costa i 50 equips d’acovardisca”.

Durant la crisi han treballat més de 200 persones al dia entre bombers professionals, bombers voluntaris, bombers forestals, personal de coordinació, operadors de comunicació o efectius de Protecció Civil de la Diputació, als quals Ibáñez agraeix “la seua professionalitat i treball perquè es recupere la normalitat en el menor espai de temps possible”.

Es tracta d’un ampli i complet dispositiu amb el qual també han col·laborat la Generalitat Valenciana, les forces de seguretat, la Unitat Militar d’Emergències i els ajuntaments afectats.

Compartir