El consistori destinarà 200.000 d’euros durant els pròxims dos anys en la netetja de les sequies.

13499

Ignasi Garcia: “Hem incrementat la dotació del servei en més de 30.000 euros anuals per tal d’incloure el manteniment del Barranc de Fraga, una millora fonamental per a evitar obstruccions davant episodis de pluja intensa”.

El regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, han visitat la séquia En Trilles per tal de conéixer les labors de neteja que s’estan portant a terme.

Així, Garcia ha confirmat la contractació del nou servei de neteja i manteniment de séquies de titularitat municipal per als pròxims dos anys, un servei que serà prorrogable a dos més, a què el consistori destinarà 209.681,75 d’euros durant els pròxims dos anys.

“Hem augmentat en més de 30.000 euros anuals el valor del contracte del servei de neteja i manteniment de les séquies per tal d’optimitzar les labors d’eliminació de la brutícia dels canals”. L’objectiu d’aquesta contractació és la neteja de les séquies, treure els residus i el llim del fons de les mateixes incloent la posterior gestió dels residus al gestor autoritzat.

“Durant els pròxims anys, l’Ajuntament de Castelló assumirà el manteniment i neteja dels 35 quilòmetres de séquies municipals” ha expressat Garcia. “Com a novetat del contracte d’aquest any, hem inclòs també el manteniment del Barranc de Fraga, fet que fins ara no s’havia realitzat mai en un contracte d’aquestes característiques” ha manifestat el regidor.

“Feines com la desbrossa el tram de zona descoberta del barranc, tant en la zona alta de la ciutat com en la més baixa, on es troben les indústries del Serrallo, seran una de les prioritats” ha conclòs el titular de Gestió de Residus, per a qui treballar amb previsió és imprescindible per tal “de prevenir possibles inundacions abans de l’època de pluges”.

Compartir