El Consell Social de Castelló valida l’evolució de les operacions de l’Estratègia EDUSI

734

El Consell Social de Castelló ha analitzat en la sessió d’aquesta vesprada l’evolució de les operacions de l’Estratègia EDUSI Transforma Castelló a través de la Memòria d’Execució corresponent a l’any 2018. Aquest fòrum de participació, que a més ha sigut designat com a òrgan de governança de l’estratègia, ha pogut valorar totes les actuacions aprovades per al seu cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. En aquest sentit, les 10 operacions seleccionades i aprovades pel Ministeri es troben activades en l’actualitat.
“L’estratègia EDUSI Transforma Castelló és un dels programes de més calibre a la ciutat, per la qual cosa és necessari rendir comptes davant el Consell Social de Castelló i mostrar en quin estat es troba cadascuna de les actuacions que s’han aprovat”, ha expressat Marco. L’alcaldessa de Castelló presideix aquest fòrum de participació ciutadana que té com a finalitat analitzar qüestions estratègiques com el desenvolupament sostenible de la ciutat. En la sessió també ha participat el vicealcalde de la ciutat, Ignasi Garcia.
La directora de l’Oficina de Planificació i Promoció Econòmica, Carmen Vilanova, ha detallat el llistat d’operacions, totes activitats, i que estan ja executades –com els 5,5 quilòmetres de nous carrils bici i les 17 plataformes d’accessibilitat en autobusos-, en execució, com el nou pont del riu Sec, o en diferents fases de tramitació, com la remodelació del parc de la Panderola del Grau, la instal·lació d’un sistema de gestió i control de zones d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, serveis de càrrega i descàrrega i parades de taxi; o l’ampliació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
Al costat d’aquestes actuacions, també poden destacar-se unes altres de major envergadura inversora com la transformació de la Casa Municipal de Cultura en un centre de referència per a l’envelliment actiu, en fase de redacció de la memòria valorada; la transformació del Caminàs en un corredor verd i ciclista o la reforma integral del Mercat Central, que ja ha tancat el procés de participació per a poder definir el projecte de transformació.

Compartir