El Consell Escolar Municipal proposa mantenir com a no lectiva tota la setmana de Magdalena 2021

7906

La reunió també ha servit per a informar sobre les mesures per combatre la bretxa digital presses arran de la crisi sanitària

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha presidit aquesta vesprada la sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal en què s’ha acordat la proposta de calendari escolar i els festius del curs 2020/2021. En aquest sentit, l’ens ha aprovat sol·licitar que la totalitat de la setmana de les festes de la Magdalena siga no lectiva, una proposta que “facilitarà la conciliació a les famílies, ja que repeteix el patró d’anys anteriors”, com ha explicat l’edil.

Així, la proposta impulsada per Mezquita permetrà mantenir els tres dies centrals de la setmana (dimarts, dimecres i dijous) com a festius i ajustar-se així a la nova normativa del Consell al respecte de les jornades no lectives. Per tal d’assegurar que el divendres de la setmana de les festes fundacionals de Castelló també es manté com a festiu, el consistori proposa intercanviar aquesta jornada per la festivitat de Sant Vicent. Ara, el Consell Escolar Municipal traslladarà la petició de jornades festives a la Direcció Territorial d’Educació de Castelló, la qual haurà d’aprovar-la.

Durant la primera trobada presencial del consell després de la crisi sanitària, Mezquita ha explicat les mesures que aplicarà el consistori per a combatre la bretxa digital durant el pròxim curs, un programa que compta amb un pressupost de 16.500 euros. El regidor també ha detallat les accions que s’han pres durant l’estat d’alarma en aquest sentit i que han portat a l’adquisició d’un centenar de tauletes. L’acord assolit amb l’empresa Netllar ha permés també facilitar connexions a Internet a més d’un centenar de famílies.

Mezquita també ha recordat que la Regidoria d’Educació preveu una línia d’ajudes per la realització d’activitats extraescolars durant el pròxim curs . A més, ha creat un programa especial de subvencions per a col·laborar amb les AMPA i facilitar la programació d’escoles per als períodes vacacionals, a la qual ja s’han sumat les associacions d’alguns centres aquest estiu.

El Consell Escolar ha donat suport a la singularitat de les comarques de Castelló per tal de suprimir o activar cicles formatius en relació al supressió del grau superior d’Informàtica i Telecomunicacions que s’imparteix a l’IES Politècnic. Així ho ha defensat també el director del centre, Ricardo Arnau.

Altres punts de la reunió han estat la dació de comptes sobre el procés ordinari d’escolarització i les mesures preses pel consistori per a l’escolarització extraordinària, per a la qual Educació demana que les famílies acudisquen amb cita prèvia. A més, el consell ha informa els membres sobre l’estat dels projectes del Pla Edificant per a Castelló.

Compartir