El Centre d’Acció Educativa Singular de Natzaret guanya el primer premi del XV Concurs de Fogueres Escolars 2018

776

L’Ajuntament d’Alacant informa que el Centre d’Acció Educativa Singular de Natzaret s’ha alçat hui amb el primer premi del XV Concurs de Fogueres Escolars, seguit del Col·legi Sant Ferran que ha obtingut el segon premi i La Florida amb el tercer guardó, el col·legi María Auxiliadora obté el quart premi, el col·legi Mediterrani el cinqué i l’Enric Valor el sisé premi d’un certamen celebrat per a incentivar l’acostament de la comunitat educativa en la festes Fogueres. El lliurament de premis es realitzarà dimarts que ve 18 de juny en el Saló Blau del Consistori.

El regidor de Festes en Funcions, José Ramón González, ha destacat que cada any són més els col·legis partícips en la plantá de les Fogueres escolars amb la qual “s’aconsegueix fomentar entre la joventut les nostres festes oficials a través dels seus propis monuments foguerils, apostant així pel futur de les Fogueres”.

El jurat qualificador ha recorregut al llarg del matí els col·legis per a examinar els monuments creats per les seues respectives comunitats escolars, i està previst que els bombers del *SPEIS acudisquen a la *cremá el divendres 14 de juny a les 10,30 hores de la Foguera del CAUS Natzaret, situada al carrer Calpe.

Els tres primers classificats rebran com a premi una banderola i una tablet, i al CAUS Natzaret rebrà en el lliurament el Trofeu Pedro Soriano que li acredita com a guanyador del certamen. Així mateix, com a novetat d’aquesta XV edició, els col·legis que han quedat en quart, cinqué i sisé lloc, respectivament, també seran premiats amb un xec regal per valor de 100 euros.

Tant la vicealcaldessa en funcions, Mari Ángeles Goitia, com els artistes Ángel Martín, Pedro Abad i Pascual Domínguez, mestres del Gremi de constructors de Fogueres, han format part del jurat que ha supervisat els monuments alçats en les instal·lacions dels centres, juntament amb funcionaris de la regidoria de Festes.

González, ha donat l’enhorabona als guanyadors destacant que “enguany hi ha hagut molt nivell en les fogueres presentades en el concurs i s’ha mostrat convençut que amb iniciatives d’aquest calat les Fogueres es doten de l’energia de les noves generacions per a prosseguir amb la seua trajectòria de Festes d’Interés Turística Internacional”.

Els col·legis que han pres part en aquesta XIV edició del Concurs de Fogueres Escolars són: Glòria Fortes, Santíssima Faç, L’Almadrava, Florida, María Auxiliadora, Sant Francesc d’Assís, Sant Ferran, Natzaret, Mora Puchol, Enric *Valor, *Benalúa, El Tossal, Joaquín *Sorolla, *Albufereta, Pedro Herrero, Mediterrani, Santo Domingo i Sant Ángel de la Guarda, entre altres.

Compartir