El CD Castellón s’enfronta amb l’ajuntament de Castelló per les condicions del conveni amb l’ajuntament

875

El president del CD Castelló, Vicente Montesinos, ha comparegut en roda de premsa per a tractar assumptes de màxima importància sobre l’actualitat albinegra, especialment sobre el mal estat de l’Estadi Municipal de Castalia.

Montesinos ha començat la roda de premsa fent referència als grups polítics amb l’actual estat de Castalia. “Un dels punts era que l’Ajuntament es comprometia a invertir un milió d’euros en dos anys amb l’objectiu d’escometre les millores necessàries i consensuades amb el CD Castelló per a garantir la seguretat dels treballadors, de l’afició i dels jugadors. Està signada per tots els grups polítics i queda de manifest el compromís de l’Ajuntament de Castelló de consensuar amb el CD Castelló les obres i actuacions, cosa que fins ara no ha ocorregut”.

Sabent el que suposa començar les obres, el president ha manifestat que “el nostre enuig es deu al fet que pansa un determinat temps i no passa res més enllà de l’inici de la passada temporada quan es van pintar unes tanques dins de l’Estadi Castalia per part de les brigades municipals, a més d’un grup electrogen per temes urgents. Actuació de voluntat d’actuar i arreglar una situació crítica no ha succeït. Així es posa de manifest en la pròpia moció de la necessitat d’importar una quantia, que no sé jo si un milió és el que realment necessita l’estadi perquè estiguen en les condicions que ens mereixem en el segle XXI. D’ací l’enuig del club i entenc que el de l’afició posat que, si hi ha un compromís de col·laborar amb el club, no hi ha comunicació i de sobte arriben una sèrie de brigades que benvingudes siguen, però amb nosaltres no s’ha consensuat”.

Acta notarial
Per la seua part, Montesinos ha mostrat l’acta notarial amb data de 27 de juliol de 2017. “Ací es deixa constància que quan entrem en l’Estadi Castalia ve un notari i fa un informe exhaustiu de la realitat de les instal·lacions de l’Estadi Castalia. Arran d’aquest informe, sol·licitem un peritatge amb un valor tècnic perquè tinguérem un informe sobre els danys que té l’Estadi Castalia i on s’alerta en el mateix dels danys estructurals. El primer que li ha importat al CD Castelló és la seguretat dels aficionats”.

D’altra banda, Montesinos també ha revelat que “Tenim coneixement oficiosament, arran de la comissió, de l’existència d’un informe realitzat per l’Ajuntament al setembre de 2017 el qual tampoc es comparteix amb el CD Castelló. És el 23 de maig quan, a petició del CD Castelló, se’ns facilita. No estem parlant de 30 dies ni de 200, és a dir, molts mesos sense saber-ho. Cal ser rigorosos i no faltar a la veritat. Vicente Montesinos no té despatx, per tant no pot sol·licitar una actuació en el seu despatx. Estic sol·licitant que s’actue en les oficines, per un tema de salubritat i higiene, per als treballadors, que són els que estan en el dia a dia”, ha explicat el president de l’entitat.

No es va tardar 55 dies a enviar les actuacions
Montesinos també ha tingut paraules cap a la comissió celebrada el passat el 23 de maig. “Arran de la moció que es va aprovar a l’Ajuntament, se’ns convoca a acudir com convidats perquè no estem presents en aquesta Comissió, més enllà que hi ha partits polítics que sí que entenen que hauríem d’estar en les sessions. Només hem anat a una i apareix reflectida en l’acta d’aquesta sessió on se sol·licita aqueix llistat d’actuacions que es puguen realitzar. Se’ns va sol·licitar d’un dia per a un altre el llistat d’actuacions. Nosaltres sol·licitem als treballadors que estan en el dia a dia ací en les instal·lacions que ens remeteren un llistat amb les actuacions més prioritàries. En aquesta comissió vam dir que tan prompte com fóra possible enviaríem aqueix llistat i el mateix dia 23 de maig remetem un e-mail a Enric *Porcar, vicepresident d’aquesta Comissió. No m’estendré perquè són tres folis però totes les actuacions tenen a veure amb la seguretat, accessibilitat, higiene i salubritat. Òbviament no entrem en el que són les obres de major importància, que entenem que és un treball més important per als tècnics que contracte l’Ajuntament. Això que el CD Castelló té desídia a comunicar això és mentida i el mateix dia, 23 de maig, es presenta això. Podeu parlar amb Enric Porcar i verificar el que estic dient”, ha explicat.

“El 3 d’agost de 2017, per registre a l’Ajuntament, sol·licitem punt a Enric *Porcar com a la Regidoria d’Urbanisme, que retiraren una sèrie de tanques en una zona d’accés perquè enteníem que podia ser perillós. Va ocórrer entre abril i maig perquè començava el *play-*off i l’afluència de gent anava a ser nombrosa”.

“El 3 d’abril, pel fet que el 26 de març es requereix per part de l’Ajuntament que facilitem quants contractes de manteniment estem realitzant, adjuntem cadascun d’aquests contractes que queden recollits en un conveni que no hem signat nosaltres. Malgrat això, hem demostrat a l’Ajuntament que aqueixa sèrie d’actuacions d’un import elevat s’han complit. Per tant, el CD Castelló sí que està complint”.

Pla viabilitat i proposta de nou conveni per part del Club
Respecte al pla de viabilitat de l’entitat, Montesinos ha anunciat que el CD Castelló sempre ha portat la iniciativa a compartir-ho amb el consistori castellonenc: “En la pròpia Comissió del 23 de maig, el CD Castelló torna a posar de manifest el fet de compartir el pla de viabilitat. En la Junta d’accionistes del 28 de novembre, presentem un esquema del pla de viabilitat amb les xifres del projecte que anàvem a realitzar. El pla de viabilitat porta 6 mesos i ara ha caducat perquè anem molt més ràpid en el compliment d’aquest pla perquè s’han realitzat fortes inversions i ens hem avançat en el temps”.

“Estem parlant de taules i números que cal explicar in situ i si hi ha diàleg és fixar una data i parlar. De fet, el 23 de maig en la Comissió, la presidenta diu que en la pròxima reunió que es convoque al CD Castelló es presentarà el pla de viabilitat. No hi ha cap pla d’ocultació del pla de viabilitat del que ens sentim molt orgullosos de dur-ho a terme i superar les pròpies previsions que ens havíem marcat”.

“El CD Castelló es va oferir a presentar el pla de viabilitat al detall quan ens ho hagueren requerit. Mai ens han citat malgrat haver insistit a tindre una reunió. Únicament ens han dit que ho remetem per e-mail. El CD Castelló es mereix més respecte per part de l’Ajuntament que remetre un informe del pla de viabilitat confidencial per e-mail”.

“Aquesta Comissió que es crea mancant el conveni regulat de *Castalia, nosaltres no podem esperar més. Hem fet una anàlisi de diversos estadis i els seus respectius convenis i hem tingut una lectura clara que, si volem competir en igualtat de condicions, hem de demanar el mateix tracte”.

“La setmana que ve tornarem a convocar als mitjans per a presentar el conveni que s’hauria de signar si volem portar al CD Castelló pel cap alt alt”.

No a un cànon per usar Castalia
Finalment, Montesinos ha explicat que el CD Castelló no pagarà cap tipus de lloguer per l’Estadi Castalia. “Una cessió d’un estadi no té per què portar un cànon i més un que siga abusiu. Nosaltres hem vist convenis on els ajuntaments s’encarreguen i cedeixen l’ús de la instal·lació. A més l’Ajuntament el que s’encarrega absolutament de tot. Per això, vas a una instal·lació i veus que està impol·luta i vas a una altra instal·lació com aquesta on no ha funcionat el conveni i veus com està. El que no ha funcionat caldrà corregir-ho”.

“No acceptarem cap lloguer. Vaig entrar ací fa un any i he aconseguit donar la volta amb un equip de gent al meu costat, accionistes invertint molts diners, realitzant un treball ímprobe per a traure la merda, i damunt ara a Vicente Montesinos se li farà signar un conveni lesiu per als interessos del CD Castelló. Ni parlar, no ho signaré”, ha sentenciat.

Compartir