El catàleg ECOS DE MARTE impulsa la Fira d’Art Contemporani MARTE amb ajuda de la Diputació de Castelló

994

La Diputació de Castelló reactiva la Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló (MART) a través de la publicació del catàleg ‘ECOS de MARTE’ que ha presentat el vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sals. A través d’esta nova publicació, el Govern Provincial posa negre sobre blanc una recopilació de les exposicions que ha dut a terme en l’Espai Cultural Obert (ECO) dels Aules com el millor aparador de l’art contemporani provincial.

“Es tracta d’una recopilació del que ha donat de si la sala d’este Centre Cultural Provincial en el que ens trobem, després de l’acord de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la direcció artística de la Fira d’Art Contemporani MARTE, ací representada per Joan Feliu. Arriba el moment de fer balanç del que s’ha viscut entre estes parets, i què millor forma de fer-ho que deixar constància amb este catàleg que dóna fe de l’elevat nivell artístic oferit durant les últimes sis exposicions produïdes per la Diputació i comissariades per l’equip de MARTE”.

En estes sis exposicions han participat un total de 16 artistes de diversos estils creatius, amb distintes procedències en conjunció perfecta amb destacats artistes de la província que es mouen, amb èxit, en espais d’avantguarda a nivell nacional i internacional.

Més de 10.000 visites, un bon símptoma de qualitat expositiva

En l’últim any han sigut 10.873 les persones que han passat per l’Espai Cultural Obert dels Aules, “el que dóna una idea del gran interés generat”, segons ha assegurat el vicepresident Sales.

És per això que ha explicat que “no només ens importa la quantitat de visitants sinó que també estem interessats a calar amb el missatge expositiu. I per a aprofundir més en el coneixement d’esta selecció de projectes, el passat mes de novembre, es va posar en marxa el programa ECO-Experiencias, una nova iniciativa cultural que seguix les últimes tendències en difusió i socialització de l’art. Un programa de visites guiades, amb la que hem volgut acostar els llenguatges contemporanis a tots els públics, i que està magníficament dirigit i coordinat per l’especialista en art i patrimoni Patricia Mir que posseïx una dilatada experiència en recorreguts guiats per l’art”. Més de 500 persones han disfrutat l’experiència de conéixer les obres.

Més cultura a Castelló

La Diputació de Castelló es reafirma amb esta presentació en el seu compromís ferm i decidit per provocar l’ús, consum i divulgació de la cultura, en este cas de l’art contemporani, com un element bàsic del creixement humà que assenta les bases del pensament social. I a més, tal com ha recalcat Sales, “pot molt bé actuar com a focus d’atracció cultural de primer nivell i com un argument pel qual sentir-nos cada dia més orgullosos d’esta provincia”.

Compartir