El Castell d’Onda rep prop de 48.000 visites durant el 2017

1306

El Castell d’Onda ha rebut un total de 47.623 visites durant el 2017, la qual cosa suposa unes xifres de rècord per al conjunt monumental onder. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, assenyala que “són uns nombres excel·lents que confirmen el bon treball que s’està duent a terme en matèria turística per part d’aquest equip de govern i que ens animen a seguir cercant alternatives i ofertes per a fer d’Onda una ciutat cada vegada més abellidora per a les persones que visiten la nostra província. Pensem que el turisme ha de ser una opció econòmica més per a les i els onders i anem a posar tot de la nostra part perquè així siga”.

Dels visitants que es van acostar al Castell, 42.880 ho han fet des d’altres localitats espanyoles i 4.803 ho han fet des d’altres països, suposant un 10% del total. En comparació de l’any 2016, les visites han augmentat en quasi un 24%, ja que en eixe exercici es van situar en 38.433 persones. “Onda està sent triada, cada vegada més, per visitants que cerquen viure noves experiències a través del turisme actiu, paratges naturals o rutes de senderisme. L’emplaçament privilegiat on està situada, el seu patrimoni històric i cultural, i totes les activitats que ofereix per al turista, fan d’Onda un dels municipis d’interior que més interès està despertant en la província, com pot veure’s en les fires de Turisme en les quals l’Ajuntament d’Onda està participant”, explica Huguet.

Així mateix, el primer edil conclou, per a la millora contínua de les dades de visitants a Onda, ha sigut “molt important comptar amb expositors en les fires més importants d’Espanya per a aconseguir que Onda es conega encara més i amb açò aconseguim atraure més turisme. Aquestes fires cada vegada guanyen més afluència de visitants i estar presents en elles està donant visibilitat a la nostra localitat, que compta amb una molt variada oferta cultural, de naturalesa i turisme actiu, i que cada vegada s’està convertint més en una destinació d’interès, per aquest motiu, durant l’any 2018, anem a treballar per a estar en el major nombre de trobades possible i posar en valor el patrimoni de la nostra ciutat”.