El casc històric acollirà el Mercat Medieval de Castelló del 5 al 9 de desembre amb més de 120 espectacles

759

L’Ajuntament de Castelló ha presentat el Mercat Medieval que tindrà lloc enguany del 5 al 9 de desembre (11:00-23:00) en el carrer Major, Sant Lluis, Cavallers i la plaça Les Aules. Amb més de 120 espectacles gratuïts, el centre de la ciutat retornarà a l’edat mitjana i els vianants podran viure escenes pròpies de l’època, a més de gaudir del recorregut que componen els puestos dels artensans.

A la presentació del Mercat Medieval han assistit la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, i el gerent de Culthisme -empresa que organitza la fira-, Vicente Herrera. L’edil ha posat en valor aquest tipus d’esdeveniments “per l’impacte directe que suposa per al xicotet comerç, per a bars, cafeteries i per a atraure visitants d’altres poblacions properes”. “Creiem que la dinamització comercial és una eina essencial per a impulsar l’activitat econòmica, especialment del xicotet i mig comerç. I d’ací el nostre respatler a fires, mercats i altres esdeveniments que suposen un al·licient afegit per a la nostra ciutat”, ha afegit Puerta.

Per la seua banda, Herrera ha explicat que aquesta edició del Mercat Medieval de Castelló “aprofundeix en el seu enfocament de recreació històrica amb la implicació d’entitats com Els Cavallers de la Conquesta, Els Cavallers Templers o la Secció de Bombos i Tambors de la la Confraria de Santa María Magdalena”. A més, ha destacat com a novetat que hi haurà dos campaments situats en el carrer Sant Lluis on es recrearan els bàndols musulmà i cristià. Amb tot açò, “contribuirem al fet que Castelló se situe en la primera línia en el món de la recreació històrica”, ha conclòs.

Enguany, igual que l’anterior, el mercat medieval tindrà diverses zones diferenciades; el carrer Major i Cavallers es destinarà als productes artesanals, el carrer Domingo Briau queda reservada a les ONGs; i la plaça Les Aules englobarà els llocs de productes gastronòmics, com creperies, teteries o menjar vegetarià. En el carrer Sant Lluis s’instal•larà un campament Medieval, en el qual es podran veure exposicions medievals, es realitzaran xarrades lúdic-culturals i activitats infantils; malabars, jocs, contacontes, màgia, pintacares, plats voladors i cèrcols ballarins, entre uns altres.

Llocs d’artesania, zona gastronòmica, oficis de l’edat mitjana, joglars, bufons, exposició de tortures, campaments de soldats, racó infantil, cavallers, artistes amb xanques, grups de música, circ, exposicions d’època, teatre de marionetes, associacions de recreació històrica i molt més donaran forma a una fira que tenyirà els carrers de la Plana d’un ambient càlid per a gaudir en família i amics.

Compartir