El barri del Cabanyal comptarà amb un centre de dia pera jóvens i vivendes socials

558

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí tres projectes per «consolidar i regenerar» el barri del Cabanyal. A la construcció d’un centre de dia per a jóvens a la plaça de Llorenç de Flor per import de 965.000 euros, se suma el projecte de vivendes socials en huit parcel·les als carrers de Sant Pere i de Lluís Despuig i la petició perquè s’amplie el termini de sol•licitud de les ajudes ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) fins al 31 de desembre de 2019.

La plaça de Llorenç de Flor, «una de les més simbòliques, castigades i que més degradació ha patit» al barri del Cabanyal, acollirà el centre de dia per a jóvens que la Junta de Govern Local ha acordat hui amb un pressupost de 965.000 euros, a més d’una nova seu de la Universitat Popular. «Amb este tipus de dotacions ajudem a la regeneració urbana», ha explicat la portaveu municipal Sandra Gómez, qui ha destacat «l’aposta dedicida del Govern de la Nau per rehabilitar el Cabanyal». Així ho ha explicat Gómez en la compareixença conjunta amb la també portaveu Maria Oliver després de la Junta de Govern Local.

L’òrgan col·legiat ha decidit així mateix l’adscripció a la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de huit parcel·les situades als carrers de Sant Pere i de Lluís Despuig per a un projecte de vivendes socials, la qual cosa «afavorirà que en una de les zones que, hui en dia, estan més castigades i deshabitades, es puga oferir habitatge de qualitat a aquells col•lectius amb més dificultats».

Sandra Gómez ha indicat igualment que l’Ajuntament s’ha acollit a un reial decret per demanar a la Generalitat que s’amplie el termini màxim de tres anys inicialment establit per sol•licitar les ajudes ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) i que finalitzava enguany, fins al 31 de desembre de 2019. «Volem que eixa regeneració vaja acompanyada de la mà dels particulars, de les famílies, de tots aquells que aposten perquè els seus projectes de vida estiguen al Cabanyal».

PLA OPORTUNITATS +55

Un altre dels assumptes abordats en la Junta de Govern han sigut els requisits de baremació per accedir al nou programa d’ocupació Oportunitats +55, a través del qual el consistori contractarà 80 persones desocupades majors de 55 anys des del pròxim mes d’octubre fins al juny de l’any que ve. «Intentem afavorir a qui té més dificultats», ha dit Gómez, en referència a persones en situació o risc d’exclusió social, amb diversitat funcional, dones i aquelles unitats familiars sense prestacions ni ajudes econòmiques.

D’altra banda, el consistori ha adjudicat el contracte de les obres per millorar l’accessibilitat en parades de l’EMT a Algirós, Rascanya, Pobles de L’Oest i Pobles del Sud, per un import de 133.000 euros, «amb la vocació que qualsevol persona amb mobilitat reduïda puga accedir al transport públic a través de plataformes o voreres adaptades». També ha resolt la concessió dels Premis Caliu «per promoure que els nostres monuments fallers recullen conceptes igualitaris i diversos per contribuir al fet que la nostra major mostra d’art urbà supere barreres i estereotips». Els guardons han recaigut en les falles Universitat Vella—Plaça del Patriarca (primer premi), Lepant—Guillem de Castro (segon), Plaça de Jesús (tercer), Misser Rabasa—Poeta Maragall (tercer) i Arrancapins (quart).

DECIDIM VLC

Per la seua banda, la portaveu municipal María Oliver, ha animat la ciutadania a votar, des de demà dissabte i fins al dia 30 d’este mes, els projectes que prioritzen per als seus respectius districtes i que han sigut proposats, a través del projecte DecidimVLC. Oliver ha ressaltat que «enguany tenim un pressupost de huit milions d’euros, això és, un milió d’euros més que l’any anterior», la qual cosa demostra «l’aposta d’este equip de govern per la participació ciutadana directa».

Compartir