El 54 Sexenni de Morella es dóna a conéixer a Fitur

1654
morella 54 sexeni

El 54 Sexenni de Morella, festa declarada d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial, s’ha presentat avui a Fitur a l’estand de la Comunitat Valenciana. L’acte ha comptat amb la participació del periodista i escriptor Víctor Amela i la projecció d’un vídeo amb les principals característiques del Sexenni, les festes en honor a la Mare de Déu de Vallivana que es celebren cada sis anys a la ciutat.

Així, l’acte ha començat situant a la ciutat dins de la comarca dels Ports i mostrant els principals atractius d’aquesta zona. A continuació, tant Víctor, com Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, han explicat més concretament la festa del Sexenni i la seua sigularitat, la qual cosa ha donat pas al vídeo promocional que resumeix aquesta festa tan especial per als morellans i morellanes. En aquest han estat presents el Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, els membres de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, així com la seua Presidenta, Mari Carmen Escuder, també ha assistit el regidor de Turisme de Morella, Jorge García, i el President de l’associació de los Pueblos más Bonitos de España, Fran Mestre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “presentar el 54 Sexenni a Fitur és molt important per la repercussió amb la qual compta la Fira Internacional de Turisme de Madrid”. A més, ha comentat que “hem d’aprofitar el Sexenni, on rebem milers de visitants, per a promocionar Morella i el seu patrimoni arquitectònic i cultural”. Rhamsés també ha explicat que “Morella pretén donar a conéixer la festa del Sexenni en l’àmbit nacional i internacional per la seua particularitat i que tindrà lloc des del 18 fins al 27 d’agost”.

La presentació ha resumit tot l’atractiu del 54 Sexenni i les possibilitats que Morella ofereix als i les visitants. Així, a més de la festa morellana més important del 2018, s’han pogut veure els principals atractius de la ciutat com el seu patrimoni arquitectònic i cultural, així com la gastronomia amb el dolç més característic, el flaó. A més, Morella ha mostrat en aquesta presentació el procés de treball del paper per a configurar els tapissos que decoren els carrers de la ciutat. Així, han repartit una caixa amb paper de seda on es pot veure l’estat del paper de seda en els diferents moments de plegat i tallat que formen els quadres finals.

El Sexenni és una festa amb 340 anys d’història a Morella i que compta amb una gran quantitat d’elements únics que el fan extraordinari. Cada sis anys, els morellans i morellanes reben a la Mare de Déu de Vallivana per agrair-li que els lliurara de la pesta de 1672. D’aquesta manera, durant nou dies, retaules amb danses i quadres bíblics recorren els principals carrers de Morella. Així, els retaules estan formats per les danses dels Torneros, Arts i Oficis, els Llauradors, els Teixidors, les Gitanetes, la Corronquina i la Jota de Morella són les danses participants en el Sexenni. A més, el Carro Triomfant, el Quadre d’Heroïnes Bíbliques, les Santetes i Miraverges.

Estand de los Pueblos más Bonitos de España
Morella també està present durant tots els dies de Fitur a l’estand de l’associació de los Pueblos Más Bonitos de España de la Comunitat Valenciana. En aquest es pot obtindre informació de la ciutat i del seu atractiu turístic.
Morella és un dels pobles fundadors d’aquesta associació que pretén potenciar l’atractiu turístic de pobles menuts per a impulsar la seua economia.

Compartir