El 30 de juny i el 1 de juliol es celebrarà una jornada sobre mineria sostenible a Morella

1219

Morella acollirà els propers 30 de juny i 1 de juliol una jornada sobre la mineria sostenible. Aquesta comptarà amb diferents xerrades i conferències al voltant de la mineria, les quals es combinen amb conéixer la ciutat de Morella i la mina de l’empresa Arcillas Vega del Moll. Així, cal recordar que aquestes jornades van nàixer a Morella l’any 2001 i han recorregut diverses empreses i localitats mineres durant els últims anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància d’aquest congrés en el qual experts en la matèria expliquen l’estat i novetats de la mineria, així com la manera de desenvolupar la seua activitat de manera sostenible”. Així, l’edil ha explicat que “durant tot el cap de setmana, els i les assistents al congrés podran conéixer també la nostra ciutat i la pedrera de l’empresa a la Vega del Moll, així com els jaciments que s’han descobert en aquest emplaçament”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “Morella és una ciutat de congressos que alberga moltes activitats d’aquestes característiques durant l’any”.

Ponències de la jornada de mineria
El dissabte, 30 de juny, s’inaugurarà la jornada i s’oferiran les diferents ponències que tindran lloc a Morella. Així, la Subdirectora General d’Avaluació Ambiental, Salomé Arnal, oferirà la ponència sobre Avaluació Ambiental. El Co-CEO Tecnourban Group. Curro Nicolau parlarà del Pla Especial de Mineria en l’actualitat. El President de SEDPGYM, Antonio Pizarro parlarà sobre Les explotacions compatibles amb el Medi Ambient i la conservació del patrimoni cultural. Finalment, la conferència sobre la utilització de drons a la mineria, Medi Ambient i Patrimoni serà a càrrec d’Emilio Querol, de Revolotear SL.

Compartir