Educació convida a viure ‘La Vida en Blau’ amb motiu del Dia Internacional de l’Autisme

4888

El consistori ha distribuït 4.000 puzzles en blanc entre els centres educatius de la ciutat per tal que l’alumnat cree els seus dissenys

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb la campanya ‘La Vida En Blau’ pel Dia Internacional de l’Autisme, que se celebrarà el pròxim 2 d’abril. Amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la societat entorn al Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), la Regidoria d’Educació se suma a la iniciativa impulsada per l’associació TeaCast, en la qual també col·laboren altres institucions com la Càtedra Soler i Godes i la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

“Des d’Educació apostem per una educació inclusiva, amb la qual s’eduque tenint en compte la diversitat de l’alumnat”, ha manifestat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita. L’edil ha agraït “la iniciativa, ja que a més compta amb la col·laboració d’altres institucions com és el cas de l’Ajuntament”. Així mateix, Mezquita ha animat la ciutadania per participar en les accions programades, ja que “hem d’arribar al màxim de gent possible per la conscienciació i la sensibilització entorn a l’autisme”, ha afirmat el regidor.

La Regidoria d’Educació ha distribuït 4.000 puzzles en blanc entre els centres educatius, en col·laboració amb la Càtedra Soler i Godes, perquè l’alumnat pinte dibuixos de color blau, un color significatiu del l’autisme perquè representa la mar, de vegades calmada i de vegades més embravida. Acompanyant el puzzle, el consistori lliura una explicació sobre què implica ser una persona amb TEA o tractar amb una persona autista. Es tracta d’una acció en pro de la inclusió, dirigida essencialment als centres educatius de Castelló.

A més d’aquesta acció, està prevista la projecció del documental ‘La Vida en Blau’ sobre l’autisme, el pròxim 30 de març a les 19.00 hores al Teatre del Raval. El documental tracta d’explicar com és el dia a dia d’una persona amb TEA, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la societat. Per accedir a la projecció del documental s’ha de tindre una invitació prèvia, ja que l’aforament és limitat a causa de la situació sanitaria.

Implicació del CD Castellón

El Club Deportivo Castellón és una altra de les entitats que se suma a la iniciativa de l’associació TeaCast en què col·labora la Regidoria d’Educació. Per això el club jugarà el partit contra l’Albacete (dimecres, 31 de març) amb braçalet blau.

Per a completar aquestes accions, està ja en marxa una campanya per a les xarxes socials impulsada per TeaCast, amb la qual les persones que vulguen participar poden posar-se un filtre amb dues línies blaves i penjar la foto als seus perfils personals acompañada de l’etiqueta #LaVidaEnBlau.

Compartir