Dues campanyes fomentaràn els hàbits saludables en Castelló

1574

El regidor d’Esports de Castelló, Enric Porcar, ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya que pretén promoure un estil de vida saludable i actiu entre la població. Dos lemes formen part d’aquesta iniciativa, “Som el que Mengem” i “L’Esport Mou Castelló”, que van acompanyades per dues imatges potents, d’una banda la Piràmide de la Vida Activa, i per una altra, el Plat d’Harvard, que substitueix a la desfasada Piràmide dels Aliments.

Segons el regidor Enric Porcar és necessari potenciar un estil de vida actiu i lluitar contra el sedentarisme, ja que “la inactivitat ocasiona molts problemes de salut i som conscients que els xiquets i xiquetes cada vegada es mouen menys, per això és important llançar aquest missatge que ha d’anar acompanyat de la imatge d’una alimentació saludable i recordar que Som el que Mengem”.

En aquest sentit s’han ideat unes pràctiques bosses de la compra que porten impreses les dues imatges de la campanya saludable en cadascuna de les seues cares i que es regalaràn a totes aquelles persones que s’inscriguen en qualsevol de les activitats que organitza el Patronat d’Esports. Així mateix els cartells es distribuiran en el centres escolars i instituts, centres de Salut i entre els estudiants de Nutrició.

En la roda de premsa ha participat Andrea Mascuñana, vicepresidenta per Castelló del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana-CODiNuCoVa, qui ha ressaltat que “fer esport no pot anar deslligat de portar una alimentació saludable d’acord amb el que indica el Plat d’Harvard” i ha afegit, que “cal estar ben informats, aprendre a llegir les etiquetes, ja que estem exposats als enganys del màrqueting, i moltes vegades ens diuen que un producte és integral quan en realitat no ho és”.

El dissenyador de les dues imatges que componen la campanya, Enric Redón, present en l’acte, ha explicat que està treballant ara en l’animació de les imatges perquè l’idea es que la campanya es puga difondre també en vídeo a través de les xarxes socials.