Devesa-Albufera instal·la un bany públic per a visitants en el Mirador del Pujol

1187

La Regidoria de Devesa-Albufera ha procedit a instal·lar un bany públic, que obrirà la setmana que ve, en el mirador de l’embarcador del Pujol, localitzat a la vora del llac de l’Albufera i un dels punts més visitats de tot el Parc Natural i de València. Es tracta d’un punt des del qual es poden veure els millors capvespres del llac, trobant-se, a més, molt prop, dos dels itineraris de vianants que discorren pel bosc de la Devesa.

En este punt, des de fa set anys, es localitza també una caseta informativa amb personal qualificat en medi ambient amb l’objectiu d’informar els visitants de les característiques i valors ambientals de la Devesa i de tot el Parc Natural de l’Albufera, així com de les possibles activitats i servicis disponibles.

«Des de l’Ajuntament hem tingut en compte la gran afluència de visitants en tota la zona i la demanda generada per esta circumstància, per això hem decidit instal·lar provisionalment en este punt un bany públic. I no només per als visitants, també per als barquers que es dediquen a portar i explicar l’Albufera a través dels passejos en barca i també per al mateix personal d’informació, que ara per fi podrà tindre un servici essencial», ha explicat el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Concretament, serà un bany portàtil amb inodors químics. Es tracta d’un mòdul de 2,80 metres per 2 metres, de fusta laminada de pi roig, amb una coberta a dos aigües, amb un disseny adaptat a l’entorn i amb dos lavabos, un d’ells accessible i amb una rampa d’accés. Esta actuació a més, s’afegix a la instal·lació d’una font d’aigua potable, una altra reivindicació històrica dels barquers del Mirador del Pujol.

La instal·lació s’obrirà des de les 10 del matí fins a les 5 de la vesprada, que és l’horari que cobrixen els informadors ambientals. La neteja convencional i el manteniment el realitzarà l’Ajuntament i per a la neteja química i desinfecció s’ha contractat una empresa especialitzada. «Des de la regidoria donem un pas molt important per a oferir un servici essencial per a treballadors, visitants i locals que volen gaudir d’una de les vistes més impressionants del Parc Natural i que fins ara no tenien disponibilitat d’anar a un lavabo», ha declarat per finalitzar Campillo.

Compartir