Després d’una dècada, Fira València torna a obtindre resutats positius

613

Després d’una dècada continuada de tancament d’exercicis amb els comptes en negatiu, Fira València torna a obtindre resultats positius. L’alcalde de València i president del Patronat, Joan Ribó, ha manifestat hui la seua satisfacció per les dades, que reflecteixen la remuntada de la situació financera de la institució i la seua projecció de futur. Este resultat correspon a 2,9 milions d’euros, que sense amortitzacions suposa un resultat d’exercici positiu de 1,5 milions d’euros. A més, els ingressos bruts, que corresponen a 22,2 milions, són superiors als dels anys anteriors, ja que en 2017 se’n van obtindre 20 milions i en 2016, 18,6 milions.

L’alcalde ha mostrat una gràfica amb l’evolució dels comptes de Fira València. Des de l’any 2008 fins al 2015 els resultats van ser negatius. A partir de 2015 els resultats van començar a ser positius, respecte a això, l’alcalde ha explicat que «l’exercici positiu de 1,5 milions d’euros és el millor resum que podem fer de funcionament i de l’evolució positiva de la Fira». Uns resultats que, tal com ha dit l’alcalde, suposen que «Fira València ha pres una velocitat de creuer gràcies a una gestió eficaç i eficient». Unes dades que ha estés a altres parcel·les de gestió, com la Marina de València o els comptes del propi Ajuntament.

Quant al balanç positiu que ha obtingut la Fira, el seu president, José Vicente González ha insistit que «este és el camí que cal seguir», i ha explicat que «es continua amb el procés de reestructuració de la Fira amb totes les fases d’absorció del deute per part de la Generalitat».

El deute del qual es farà càrrec la Generalitat serà de 587 milions d’euros en crèdits demanats per al finançament de les obres d’ampliació. A més es farà responsable del deute amb la banca privada i estrangera que ascendix a 122 milions d’euros. D’altra banda, també subrogarà els deutes amb el BEI (Banc Europeu d’Inversions), que són de 63.575.000 en el tram primer, a falta que l’asseguradora done el seu vistiplau; i el tram segon que ascendix a 49.631.000 euros, que es preveu que se signe la setmana que ve. Així mateix, els obligacionistes es faran càrrec de prestar 227.500.000 euros. Tot este procés d’assumpció de deute estarà tancat a 31 de desembre de 2018.

D’altra banda, el comité executiu ha aprovat l’encàrrec d’un estudi a la consultora internacional AMR de cara al procés posterior de búsqueda de socis per a Fira València. L’objectiu és identificar la situació de la Fira dins del sector firal, analitzant l’evolució de la pròpia indústria i el comportament de la competència. A més, també es busca amb esta anàlisi enfortir la posició de Fira València a l’hora de negociar amb els potencials socis. El president de la Fira ha puntualitzat que «s’està posant en marxa un procés amb ajudes d’una consultora internacional per a la definició de les fortaleses de Fira València, la seua comparació amb altres fires europees, quin tipus de negoci ens interessa en el futur i quin seria el perfil ideal dels possibles socis».

Una altra de les novetats, és que IFEMA (Institució Firal de Madrid) i Fira València organitzaran de manera conjunta FIMI (Fira Internacional de Moda Infantil) i Puericultura Madrid. Els dos operadors s’uniran en un projecte comú en el qual se celebraran juntes estes dues fires capdavanteres en els sectors de moda infantil i puericultura.

Compartir