Del 24 de juny al 7 de juliol es celebra la 32ª edició de serenates a València

1394

Torna a València el festival Serenates del 24 de juny al 7 de juliol. Esta 32ª edició té un programa de 14 nits de concerts, en la qual la programació està protagonitzada principalment per música interpretada i composta per músics valencians. Este festival, que s’ha presentat este matí al Centre Cultural La Nau, tindrà lloc al claustre del Centre Cultural La Nau i a la plaça del Patriarca. Així mateix, en esta edició participen prop de 330 artistes i es preveu l’assistència de 4.500 persones.

El festival Serenates aborda diferents estils musicals, des del Renaixement fins a l’estrena contemporània, passant per música d’autor, música popular i una varietat d’agrupacions musicals. En esta edició destaca la participació de joves, ja que més del 80 per cent dels artistes són menors de 26 anys. Així mateix, més del 60 per cent són dones, i se supera així al criteri de paritat.

Dins de les catorze actuacions que s’interpretaran, quatre es dedicaran especialment a la música popular en col·laboració amb el festival Polirítmia de l’IVC i la Gran Fira. En esta línia de col·laboració amb altres festivals de la ciutat, destaca la inclusió d’una de les actuacions del 23é Festival de Jazz de València del Palau de la Música, a càrrec de l’Orquestra de València. A més, destaquen els programes de recuperació musical interpretats per Capella de Ministrers i Sis Veus. Com a novetat, destaquen dos produccions pròpies per a Serenates: l’espectacle 4 a càrrec de l’Orquestra Filharmònica i el Grup de Dansa de la Universitat de València, i African Passion by J. S. Bach.

El claustre del Centre Cultural La Nau acollirà les primeres actuacions de la trobada. Del 24 de juny al 4 de juliol actuaran a La Nau el Grup de Dansa i l’Orquestra Filharmònica de la UV, el grup de percussió Amores, l’orquestra Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana, el músic i cantant Paco Ibáñez, el quintet Spanish Brass, l’Orfeó Universitari de València, el pianista Antonio Galera, l’Orquestra de València (en el marc del 23é Festival de Jazz de València), A Tenore (dins del festival mediterrani Polirítmia) i el concert Allegrock de la Coral Allegro ONCE València.

El segon escenari de Serenates 2019 és la plaça del Patriarca, amb tres concerts a l’aire lliure i gratuïts, que formen part de la Gran Fira de València. Eliseo Parra y Las Piojas en Costura, Pep Botifarra i Ahmed Touzani, i Sis Veus, posaran el fermall final a este festival que aprofita la coincidència amb la Fira de Juliol, per a unir a la societat en un ambient festiu i cultural.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Gloria Tello, ha explicat que «l’Orquestra de València torna a este festival, la participació del qual és important perquè és necessària la col·laboració entre administracions i institucions, encara més significativa en el món de la cultura». Així mateix, el regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha explicat que «treballem conjuntament per a garantir que la cultura siga un dret accessible i plural, així com que arribe a tota la ciutadania i a les milers de persones que ens visiten durant els mesos d’estiu».

La 32a edició està organitzada per la Universitat de València (UV) i l’Institut Valencià de Cultura, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

D’altra banda, en la presentació del festival han participat el vicerector de Cultura i Esport de la UV, Antonio Ariño; el director de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; la regidora de Cultura en funcions, Gloria Tello; el regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset; el cap dels Servicis Administratius de Promoció Cultural de la Diputació de València, Josep Vidal; en representació de la Fundació Banc Sabadell, Ramón Satorra, i el president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón.

Les entrades tenen un cost de 3 euros i es poden comprar en www.latenda.es/entrades. D’altra banda, les actuacions realitzades en el marc de la Gran Fira de València són d’entrada lliure.

Compartir