Del 1 al 8 d’abril Alacant celebrarà l’Open World Padel Tour

1540

Alacant acollirà de l’1 al 8 d’abril la segona edició de l’Open World Pàdel Tour que se celebra en la nostra ciutat i que patrocina i promociona l’Ajuntament d’Alacant. L’esdeveniment s’ha convertit en tot un referent esportiu de primera mà amb la presència de les millors pales del món, i segons les previsions s’espera que en esta edició se superen els 20.000 espectadors durant la setmana que dura el torneig, les semifinals i finals del qual seran retransmeses per televisió.

L’Open World Pàdel visita nostra ciutat en la seua segona edició, consolidant-se com una de les proves de més repercussió en el panorama esportiu. Des del Patronat Municipal de Turisme i Platges i la Regidoria d’Esports, que dirigix l’edil socialista Eva Montesinos, s’aposta per esta classe d’esdeveniments esportius perquè “son un escapara únic per a promocionar la ciutat, i esperem que es repetisca i se supere l’èxit d’assistència i seguiment de la passada edició, que va ser tot un esdeveniment”.

A més, la regidora ha insistit en el fet que esta classe de tornejos servixen per a “visibilitzar Alacant com a seu de grans esdeveniments d’abast nacional i internacional, i per a això continuarem treballant des de les distintes àrees de l’Ajuntament”.

La prova, que comptarà amb la participació de 156 parelles -100 hòmens i 56 dones-, s’iniciarà en les instal·lacions del Club de Camp a Mutxamel, a partir del diumenge 1 i fins al dimarts 3 d’abril. L’entrada a estes fases prèvies, tant masculina com femenina, és gratuïta.

Posteriomente, el dimarts s’obrirà el pavelló Pedro Ferrándiz es va a instal·lar una altra pista annexa en este complex esportiu per a l’última ronda de prèvia. I a partir del dimecres 4 d’abril se celebraran els octaus de final i a través dels posteriors encreuaments la competició desembocarà en les dos finals tant masculina com femenina, el diumenge 8 d’abril en horari matinal. Els horaris de competició s’estenen en cada un dels dies des de primera hora del matí fins a última hora de la vesprada, parant únicament al migdia.

La competició reunirà un any més a les millors pales del món, que pugnen per aconseguir la victòria final a través de trobades del màxim nivell, i que són seguits per milions d’espectadors per mitjà de la retransmissió televisiva de les principals eliminatòries i per milers de persones presencialment en el pablellón Pedro Ferrándiz. Es retransmetran les semifinals i final a través de Gol TV.

Els objectius generals que perseguix esta classe d’esdeveniments esportius són acostar el pàdel professional als aficionats d’este esport, que és el segon més practicat a Espanya, i contribuir a l’expansió i difusió dels valors que transmet.

L’Alacant Open, va ser el tercer torneig amb més públic després de Barcelona i Madrid el passat any. En eixa edició el torneig va ser seguit per 17.500 espectadors en una setmana. El 56% dels seguidors eren de fora de la província, amb un retorn econòmic de 1.2 milions, segons dades aportats pels organitzadors de l’esdeveniment.

El World Pàdel Tour, reflectix any a any eixe creixement sumant professionals dels distints racons del món entre els participants dels tornejos oficials del circuit. En 2017, un total de 23 nacionalitats van ser representades entre els 732 jugadors que van prendre part en els tornejos oficials del circuit.

Espanya i Argentina continuen sent les puntes de llança que més jugadors aporten al circuit, amb 493 i 113 esportistes respectivament, mantenint l’estatus de nacions de més tradició padelera del món.

D’entre els països que més creixen en l’aportació de professionals al millor circuit de pàdel del món, destaquen Portugal, que després d’acollir un Open i un Challenger en la temporada 2017, amplia de 30 a 39 els seus representants en el rànquing. També avança la professionalització a Suècia, que va aportar 14 jugadors al circuit en la passada campanya, nou més que en 2016. Andorra, Lituània, Rússia i Suïssa apareixen per primera vegada amb padelistas professionals. Una mostra de l’aposta decidida per la internacionalització d’un circuit que en la temporada 2018 seguix amb un marcat accent global.

Compartir