Cultura engega un nou curs de les escoles municipals de Dolçaina i Tabal i de Cant d’Estil

737

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Verònica Ruiz, engega un any més el funcionament de l’Escola Municipal de Dolçaina i Tabal i de l’Escola Municipal de Cant d’Estil. Així, el pròxim dilluns 1 d’octubre s’iniciaran les classes d’ambdues escoles en les diverses modalitats, tant en els instruments de dolçaina i tabal com en el Cant d’Estil.

La regidora Verònica Ruiz ha volgut ressaltar que l’Escola de Dolçaina i Tabal, que compta amb més de 20 anys de trajectòria, “és ja un centre de prestigi i de referència de promoció de l’ensenyament dels instruments més característics de la música tradicional castellonenca”. A més, Ruiz ha destacat la tasca de popularització dels instruments bàsics del folklore castellonenc que fa l’escola i ha afirmat que gràcies a ella “es manté viva la pràctica i l’aprenentatge de la dolçaina i el tabal entre els més xicotets, és la garantia perquè l’afició no es perda”.

Els sis professors que té el centre fan classe als alumnes amb el mètode de Xavier Richart i en consonància amb la resta d’escoles de dolçaina del País Valencià en tres nivells diferenciats: avançat, intermedi i iniciació, que agrupa els alumnes de menor edat. Els xiquets i xiquetes poden inscriure’s en el centre a partir dels deu anys, tot i que les intencions són que puguen començar a familiaritzar-se amb la percussió des dels quatre anys.

Pel que respecta a l’Escola Municipal de Cant d’Estil, que està en funcionament des del curs 2016-2017, Ruiz ha apuntat que “amb la creació d’aquesta escola fa ara dos anys, constatem el fet que la Regidoria de Cultura treballa de manera ferma per recuperar i donar a conèixer a les noves generacions la cultura popular de Castelló, que és un dels elements que ens uneix com a poble”.

Els alumnes reben classes de la mà de la reconeguda professora Teresa Segarra en les instal·lacions de Tetuán XIV, a l’igual que l’Escola de Dolçaina i Tabal. El ‘cant d’estil’ té com a peculiaritat la improvisació melòdica amb la veu i també s’anomena ‘cant a l’aire’; es distingeixen dues varietats segons els instruments que hi intervenen: les valencianes o estils pròpiament dits, que s’acompanyen d’instruments de corda i vent, i les ‘albaes’, amb dolçaina i tabal.

Les escoles municipals de Dolçaina i Tabal i de Cant d’Estil ofereixen les següents modalitats i preus d’inscripció. Més informació al mail: secretaria@federaciodecolles.com o al web federaciodecolles.org.
Iniciació – 60’ de jardí d’infància – 140 €
Opció A – 30’ instrument individual + 45’ llenguatge musical – 140 €
Opció B – 30’ instrument individual + 45’ llenguatge musical + 45’ classe de colla – 170 €
Opció C – 45’ instrument individual + 45’ llenguatge musical + 45’ o 60’ classe de colla – 220 €
Accés conservatori – 45’ instrument individual + 45’ llenguatge musical – 220 €
Cant D’estil – 120’ classe de colla – 160 €

Compartir