Cullera tanca els conters de 2017 amb 3’7 milions d’euros de remanent de tresoreria

1486

Cullera saneja els seus comptes en el segon pressupost del nou govern municipal. L’Ajuntament ha tancat el 2017 amb 3’7 milions d’euros de remanent de tresoreria, el major superàvit de caixa dels últims 15 anys. Així ho va explicar anit el regidor d’Hisenda, Juan Vicente Armengot, en el ple municipal que es va celebrar a la seu del consistori.

2017 és el segon pressupost dissenyat i executat íntegrament per l’actual govern del PSPV i Compromís. L’alcalde, Jordi Mayor, ha afirmat també que la gestió econòmica d’este consistori demostra que “si es governa d’una manera lleial, honrada i rigorosa, és possible reduir el deute i alhora fer polítiques per a les persones”.

Mayor ha afirmat que “els ciutadans saben que els diners estan gastant-se en política social” i que “només ho permeta el ministre Montoro, baixarem la pressió fiscal”. L’alcalde assegura que en este 2018 es baixarà el nivell d’endeutament per sota del 75%, es podrà pagar els proveïdors per sota dels 30 dies i “s’acabaran de sanejar els comptes municipals”. Mayor també veu 2018 com l’any “de la recuperació definitiva, de deixar enrere el pla d’ajust sever i d’emprendre projectes de futur amb altres ànims” després d’haver aconseguit baixar 20 punts el deute.

L’Ajuntament de Cullera era l’any 2012 el més endeutat de la Ribera amb 39 milions d’euros d’impagament de factures. El Ministeri d’Hisenda el va intervindre i va imposar un dur pla d’ajust. A finals de 2017, el deute s’ha reduit en un 26%, el que permetrà destinar menys diners a amortitzar deute i disposar de més liquiditat per atendre les necessitats dels ciutadans.

Compartir