Cullera reforça la seguretat per a la Nit de Sant Joan en la platja

993

Cullera espera diumenge que ve una multitudinària Nit de Sant Joan pel qual la capital turística de la Ribera reforçarà la seguretat en els punts clau d’esta tradicional celebració. L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el subdelegat del Govern, Roberto González Cachorro, copresidiren este dilluns la Junta Local de Seguretat en la qual es van analitzar els detalls del dispositiu que vetlarà per la seguretat.

Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil desplegaran efectius per tot el terme municipal a fi de garantir el normal transcurs d’una jornada que enguany començarà abans del que es preveu, ja que en caure en diumenge s’han programat ja algunes festes multitudinàries que començaran a la vesprada.

En primer lloc, es prestarà especial atenció al trànsit per a garantir la fluïdesa en els accessos. I és que ja habitualment un diumenge de juny és sinònim de llargues cues d’entrada provocades pels milers de visitants que rep Cullera àvids de gaudir de les seues platges. En este sentit, a més del dispositiu de la Policia Local, la Guàrdia Civil de Trànsit reforçarà ja des del matí les seues unitats en la zona.

L’altre focus d’atenció serà el passeig marítim, el punt de major concentració de persones. Per segon any consecutiu, i davant la vigència de l’alerta antiterrorista, l’ajuntament ha començat a instal•lar els sistemes de protecció que impediran l’accés de vehicles i possibles atropellaments. La intenció és previndre atemptats terroristes com els succeïts fa dos estius a Catalunya.

Es tracta de mesures preventives a través de l’aplicació d’un pla d’autoprotecció que s’executa en zones de gran afluència i en el qual les autoritats locals treballen des de fa temps.

Fogueres només en la badia

La protecció ambiental és una altra de les prioritats. Per això, es continuarà prohibint l’encés de fogueres fora de les platges de la badia. Els Cossos i Forces de Seguretat vigilaran amb especial èmfasi els arenals protegits del Parc Natural de l’Albufera.

Des del consistori es recorda que únicament estarà autoritzat l’encés de foc a les platges urbanes, és de dir, entre els edificis Euromar-Arensol i l’Hotel Sicania (platges de Sant Antoni i Racó), una mesura que ha donat bons resultats i que té un doble objectiu: d’una banda protegir les platges naturals de l’arribada massiva de gent que puga acabar provocant destrosses en els arenals i les infraestructures; d’altra, facilitar les labors de neteja dels serveis municipals.

També enguany el consistori repartirà la llenya per a l’encés de les fogueres a partir de les 20 hores fins a fi d’existències. Hi haurà sis punts repartits en el passeig marítim: Euromar-Arensol, Caminàs, plaça de la Constitució (2 punts, en la font de l’Oasi i un altre en la posta sanitària), Burguer King i davant de l’edifici Florazar II en el Racó.

No es podrà accedir amb fustes pròpies. El regidor de Platges, Salva Tortajada, ha recordat que està prohibit entrar amb objectes punxants (fustes amb claus, etc.) o vidre a l’arena per a fer fogueres i ha demanat encaridament que les fogueres no s’enterren en l’arena una vegada acabades perquè això dificulta la posterior neteja.

Les autoritats locals apunten que per quart any consecutiu estarà prohibit entrar amb alcohol a la platja. Les botelles que es troben seran requisades. D’esta forma, es pretén evitar que la nit de Sant Joan acabe convertint-se en un macrobotelló a la platja.

Dispositiu especial de neteja

A partir de les 5 de la matinada es desallotjaran les platges per part de la Policia Local i s’activarà un dispositiu especial de neteja. Els operaris treballaran per a deixar en perfecte estat de revista els arenals i és que el dilluns és festiu i s’esperen milers de banyistes.

Tortajada ha demanat col•laboració als assistents. «Han de prendre consciència que cal deixar la platja com se la van trobar, que recullen el fem i no el tiren per l’arena. Cal passar-ho bé, però sense destrossar l’entorn natural ni embrutar-lo», ha insistit.

Compartir