Cullera acull a l’elit del ciclisme mundial femení

1276

L’elit del ciclisme mundial femení s’ha donat cita hui a Cullera. La capital turística de la Ribera ha donat el tret d’eixida a la III Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Veïns i turistes s’han apropat fins al punt d’eixida de la primera etapa d’esta competició, situat a la plaça de la Verge, per tal de gaudir de l’espectacle i donar ànim a les participants.

La cita és una de les més atractives del calendari esportiu valencià. Hi participen 9 dels 10 millors equips del món. Entre ells, el Boels Dolman, el número u en el rànquing mundial i el Canyon Sram, actual campió del món de contrarellotge per equips i guanyador de la passada edició de l’SCV amb la corredora Hanna Barnes, fortament aplaudida per l’afició cullerenca.

També s’ha tingut l’oportunitat de vore en acció el Sunweb, el potent equip dels EUA que competix amb una de les millors esprintadores del món, l’estatunidenca Coryn Rivera; el Trek Segafredo i el CCC LIV, dos equips de nova creació que debuten en la cita valenciana i el Movistar, millor equip espanyol que participa amb la corredora valenciana Alba Teruel.

La ciutat ha viscut un ambient plenament internacional. I és que la volta femenina compta amb la representació d’onze països, concretament Espanya, Alemanya, Itàlia, Suïssa, França, els Estats Units, Itàlia, Holanda, Dinamarca, Bèlgica i Regne Unit.

La competició compta amb quatre etapes al llarg de tot el territori valencià. La primera de hui s’ha dissenyat amb un traçat de 126 quilòmetres que recorre les comarques de la Ribera Baixa, l’Alta, la Costera i la Safor.

A l’eixida de la cursa han estat presents l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; el regidor delegat d’Esports, Javier Cerveró; la regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz i el president de l’organitzador Club Ciclista Escapada, Rubén Donet. Tots ells han tallat la cinta que dóna inici a la prova.

L’arranc de l’etapa ha tingut lloc des del centre de la ciutat als Jardins del Mercat. El grup ciclista ha recorregut el municipi en una marxa neutralitzada i ha passat per espais tan emblemàtics com el Far. En total, 16 quilòmetres per l’interior del municipi.

L’esdeveniment s’emmarca en el Programa 52 de desestacionalització que impulsa l’Ajuntament de Cullera per tal de dotar a la localitat d’atractius que dinamitzen l’activitat turística fora de la temporada alta.

Mayor s’ha mostrat satisfet per l’impacte de la prova i ha assenyalat que «Cullera hui, s’ha convertit en la capital del ciclisme mundial femení, fet que ens ompli d’orgull com a ciutat que contribuïx a la visibilització de l’esport practicat per dones».

Compartir