Coronavirus a Alacant: Última hora sobre restriccions i casos a la Comunitat Valenciana

1655

L’epidèmia del coronavirus continua a la Comunitat Valenciana. El nombre de casos d’infectats pel covid-19 en aquesta autonomia ascendeix a 388.758, amb 7.225 morts, segons les últimes dades oficials.

Un equip de sanitaris atén un pacient ingressat en la *uci de l’Hospital *Sant Pau de Barcelona.

A la Comunitat Valenciana, es manté el confinament perimetral, la limitació de la mobilitat a partir de les 22.00 hores i el comerç obert fins a les 20.00 hores.

Hi ha algunes mesures que comencen a flexibilitzar-se lleugerament. En el terreny privat es permeten des del dilluns les reunions de dos grups de convivència i en el públic, s’amplia de 4 a 6 les persones que es poden ajuntar en bars i restaurants. També es flexibilitzen les condicions per a visitar residències que ja es troben immunitzades.

El brot que ha desencadenat la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 es va originar al desembre del 2019 a la ciutat de *Wuhan, en el centre de la Xina. Des d’allí, el covid-19 s’ha estés per tot el món.

El primer cas a Espanya, diagnosticat el passat 31 de gener, va ser el d’un turista alemany que havia estat en contacte al seu país amb una persona contagiada.

La primera mort per coronavirus a Espanya es va confirmar el 3 de març: es tractava d’un home que va morir el 13 de febrer en un hospital de València. Des de llavors, el saldo mortal de l’epidèmia no ha deixat d’augmentar.

Compartir