Comencen les projeccions del cicle ‘Cinema i educació en valors 2.0’ per a alumnes de Primària i ESO

1673

El delegat de Sanitat i Consum Responsable, Emiliano García, ha assistit este matí a l’obertura del cicle «Cinema i educació en valors 2.0», en el marc del programa de prevenció escolar que duu a terme la regidoria a través del Servici Municipal d’Addiccions. Es preveu una participació de més de 2.000 alumnes en les quatre sessions programades enguany.

Es tracta d’una nova edició d’esta iniciativa de formació, que es basa en l’atractiu que té el cinema per a xiquets, xiquetes i joves. A través de les històries que es conten en la pantalla, es busca captar l’atenció de la població escolar, donar suport a la seua capacitat de reflexió i afavorir l’anàlisi i la crítica de continguts preventius i educatius. El programa va dirigit a l’alumnat de Primària i ESO i es realitza en el marc del Pla municipal de drogodependències, amb la col·laboració de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD).

L’obertura del cicle ha reunit este dilluns a un públic de més de 400 estudiants de Primària a les sales dels cinemes ABC Park. En conjunt, es preveu la participació de més de 2.000 alumnes, amb el suport de 120 docents. Les projeccions, acompanyades de material didàctic i tallers, que s’impartixen abans i després de les eixides al cinema, van dirigides a alumnes del municipi amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys. En esta edició, les pel·lícules triades són Zootròpolis, Del revés, Un monstre em ve a veure i Campeones.

El regidor de Sanitat, Emiliano García, ha destacat la importància del cinema «com a eina molt efectiva per a la transmissió de valors en els nostres joves, per a general models de referència i de conducta». El cicle comptarà amb cinc projeccions que, a més de la de hui, tindran lloc els pròxims 15, 16, 17 i 18 d’octubre.

Des del blog www.tutoriasenred.com es pot accedir a tota la informació actualitzada sobre el programa: calendari de projeccions, proposta de treball de cada pel•lícula, guia didàctica en PDF, informes d’assistència, àlbum de fotos i entrevistes i projectes audiovisuals.

Compartir