Comença el Carnestoltes 2018 en Alacant

1514

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigix l’edil socialista Eva Montesinos, té ja preparat el programa d’actes per a rebre la festa de Carnestoltes 2018 que començarà demà dijous 8 de febrer amb el Dijous de Gras i finalitzarà el diumenge 18 amb el diumenge de pinyata.

Des de l’àrea de Festes animen a tots els ciutadans i visitants de la ciutat a celebrar estos dies de Carnestoltes on Alacant s’omplirà d’espectacles, multitud de gent disfressada i actes carnavalescos repartits per cada barri en una festa popular per a tot el món.

Demà s’organitzarà el Dijous de Gras, a les 21.30 hores i en la Plaça 25 de maig, on diversos dimonis vestits de roig i al ritme de música desfilaran pels carrers principals del centre de la ciutat oferint un espectacle de ball amb bengales i focs d’artifici.

El correfocs Colla Dimonis i les colles “Corball, Cultura Popular de l’Alacantí” y “Dolçainers i tabaleters Anacrusa Quintana” partirà del Mercat Central i discorrerà per Calderón de la Barca, Alfons X El Savi fins a arribar a la Rambla i recorrerà el Nucli Antic de la ciutat fins a la Plaça del Carme. Allí, a partir de les 23.30 hores, es va a celebrar un concert revetla amenitzat per les bandes de rock “La Bárcenas RockBand Satiric Rock” i “Depirámide Punk Siberiano Tropical” fins a les 02.30 hores del matí amb una saltxitxada.

En esta mateixa ubicació tindrà lloc el divendres 9 el discurs del ‘pregó‘ de Carnestoltes de les mans “de Piolines i referèndums” a les 22.30 hores que anunciarà l’obertura de les festes. A continuació, a partir de les 23.30 hores i fins a les 03.00 hores, s’organitzarà una festa popular a l’aire lliure al compàs de BasuBand, la Ressonant Sónica Urbana, i Trocamba Matanusca.

Encara que el dia més concorregut i que tots els alacantins està esperant és el dissabte 10 de febrer quan la ciutat s’omplirà de color, música i diversió per tots els racons. En especial, la festa central es concentrarà en la zona centre albergant la Rambla de Méndez Núñez, el passeig Campoamor i el Nucli Antic.

La festa del “dissabte ramblero” començarà a les 17 hores amb el Carnestoltes infantil en el passeig de la Rambla, on els més menuts tindran l’oportunitat de lluir els seus trages, balls, retratar-se amb els personatges de Disney Mickey i Minnie en el photocall situat en la Rambla, i sorprendre’s amb els jocs d’il·lusionisme del mag Dalux que oferirà un espectacle de màgia familiar i participatiu.

La regidoria de Festes i diverses associacions veïnals, de fogueres o festes patronals realitzaran festes populars per tots els barris de la ciutat oferint espectacles i actes carnavalescos per a totes les edats, invitant la població a la sàtira social com a part substancial de les festes de Carnestoltes.

La regidoria de Festes destaca el dissabte ramblero solidari col·locant dos barres a càrrec d’ALROA (Associació de locals de restauració i oci d’Alacant) que recaptaran beneficis que aniran destinats a col·laborar amb els projectes de distintes entitats alacantines d’índole social i de cooperació, així com a associacions sense ànim de lucre relacionades de mitigar les necessitats socials; una iniciativa que es du a terme per quint any consecutiu.

Es tracta perquè d’un dia solidari a més de participatiu i d’unió, on tots els grups i col·lectius puguen formar part d’una festa familiar i molt divertida per a tots els públics.

A més hauran concerts organitzats per a tots els gustos musicals i totes les edats en diferents franges horàries, perquè tot el públic s’assenta representat a Alacant i puguen disfrutar d’uns dies de música compaginats amb revetles intergeneracionals a base de saltxitxadas i cuina popular festiva.

Des de la regidoria de Festes es proposen activitats, tallers infantils i concerts al llarg de tota la Rambla on tindran lloc a partir de les 21 hores un doble concert a càrrec de Dr Jekyll i Mr Hyde amb dos passes diferents dirigits a totes les edats, a més de l’espectacle de Djs organitzat pels quaranta principals en el “Quaranta carnavalero”.

Compartir