Comença a València la 35 setmana de les persones majors

579

COMENÇA LA 35 SETMANA DE LES PERSONES MAJORS A VALÈNCIA

La 35 Setmana de les Persones Majors ha començat amb un acte inaugural en el qual han reconegut Les Nostres Millors Persones Majors de la ciutat de València i l’Associació Amics de la Gent Major. També s’ha rendit homenatge als presidents i presidentes dels centres municipals d’Activitats per a Persones Majors. A l’esdeveniment ha assistit l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Persones Majors, Sandra Gómez. L’alcalde ha exposat que «les persones majors de València són una font de riquesa per a la nostra ciutat, perquè la seua experiència i el seu recorregut vital són clau per a millorar com a societat. Per això, la ciutat els deu un reconeixement, així com un suport absolut per a millorar la seua qualitat de vida».

Ribó també ha indicat que «són les persones que han treballat incansablement al llarg de la seua vida per poder oferir un futur millor a les seues famílies i, amb això, han col•laborat a engrandir València». «El nostre reconeixement per tota una vida d’esforç ha de visualitzar-se en polítiques que impulsen un envelliment actiu, així com garantir un benestar i una qualitat de vida dignificada», hi ha afegit. D’altra banda, la regidora de Persones Majors ha explicat en este acte inaugural que «esta serà una de les setmanes més participatives, en la qual hi haurà una gran quantitat d’activitats gratuïtes perquè en gaudisquen».

L’acte ha començat amb el lliurament del premi a Concepción García Zaera, una dona de 88 anys que es dedica a realitzar dibuixos isomètrics amb el programa Microsoft Paint i que té un gran impacte en les xarxes socials amb més de 157.000 seguidors. Ribó ha puntualitzat que «és un gran exemple que qualsevol edat és bona per aprendre i per introduir-se de forma creativa en el món de les noves tecnologies». A més, Gómez ha comunicat que «és una instagramera i una influenciadora que ha aconseguit trencar la bretxa digital i que és un exemple per mostrar que les persones majors encara tenen molt a aportar».

També han destacat el treball del mestre velluter del Col•legi de l’Art Major de la Seda, Vicente Enguídanos Grancha, qui ha continuat amb l’ofici de la seua família de teixidor artesà. «Està considerat “l’últim velluter” i té un paper fonamental per a la recuperació de telers de segles passats», ha indicat l’alcalde. Així mateix, la regidora ha destacat que «és un testimoniatge viu de la nostra història i patrimoni».

D’altra banda, també s’ha atorgat el premi a la Fundació Amics de la Gent Major, una organització formada per voluntaris sense ànim de lucre que es dedica des de fa més de vint anys a acompanyar afectivament i de forma gratuïta persones majors. «La soledat pot arribar a ser una malaltia i ells ajuden a curar-la», ha puntualitzat l’alcalde. La regidora de Persones Majors també ha exposat que «el principal problema de les persones majors és la soledat, ja que poden passar dies sense parlar amb ningú». Per este motiu, el president d’esta associació, Antonio Miguel Fernández, ha animat la gent perquè dediquen el seu temps lliure a estes activitats i hi ha afegit que «l’afecte i l’amor és una de les poques coses que, com més es dóna, més creix, i este n’és un clar exemple».

En este acte també s’ha rendit homenatge als presidents dels centres municipals de la ciutat. A València existixen 51 centres repartits per tots els barris, en els quals treballen persones de manera desinteressada. És per això que l’alcalde ha agraït als presidents «el seu treballat per millorar el funcionament d’un teixit associatiu que brilla pel seu dinamisme, per la seua dimensió integradora i la cohesió social».

Compartir