‘Col·lab Weekend’ se celebrarà en Las Naves de València

915

Las Naves presenta ‘Col·lab weekend’ el primer hackathon d’innovació social i urbana de la ciutat de València, que tindrà lloc des el divendres 20 fins al diumenge 22 de setembre de 2019 en el centre d’innovació de l’Ajuntament Las Naves.

Les persones participants podran desenvolupar solucions innovadores que donen resposta a un total de 24 desafiaments sobre diferents necessitats de la ciutadania, de l’entorn urbà i de l’horta de València. Estos desafiaments estaran classificats en tres àrees: Ciutat Saludable, en la qual es buscarà el benestar individual de la ciutadania; Ciutat Sostenible, que perseguix la millora de l’entorn urbà i el medi ambient; i Ciutat Compartida, sobre el benestar col·lectiu de les persones.

Entre els desafiaments destaquen propostes com les titulades «No més soledat», que insta a trobar solucions innovadores per a detectar les situacions de soledat de les persones majors; «No more Plastics», que busca propostes per a reduir l’ús d’envasos plàstics o plantejar alternatives a la utilització d’estos; «Recicla’m», per a trobar solucions de millora en el nivell de reciclatge per part de la ciutadania resident en entorns urbans; «Accessibilitat universal en entorns públics», dirigida a la realitat de les persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) i el seu ús del transport públic i accés a espais i servicis públics; «Renovable plus», que proposa una reflexió sobre el fet d’incrementar l’ús de les energies renovables en entorns públics i privats; o «No more waste», que gira al voltant de la reducció del desaprofitament d’aliments.

La participació en este hackathon serà per equips (de 4 a 6 persones cadascun), encara que els participants poden inscriure’s de forma individual i integrar-se en equips ja formats; i la inscripció és gratuïta. L’aforament està limitat a 40 persones a les quals s’enviarà l’enllaç de confirmació d’assistència i les entrades uns dies abans de l’esdeveniment, atenent rigorosament l’ordre de pre-inscripció.

PREMIS

El premi principal de l’hackathon consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab en Las Naves. S’hi contempla, a més, una dotació econòmica de 3.000 euros si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura. El lliurament d’esta quantitat està condicionat a la superació d’un procés d’avaluació del Pla d’actuació d’este projecte que es produirà als 4 mesos de l’hackathon, i en el qual es valoraran, entre altres aspectes, el grau de compromís de l’equip i l’impacte del projecte sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn. Es valorarà l’establiment de més premis que reconeguen aquells projectes que presenten les millors idees en diferents àrees d’innovació social i urbana.

Compartir