Circarte acollirà a cinquanta artistes i una vintena de companyies en la seua novena edició

743

El Festival de circ contemporani de la Província d’Alacant *Circarte celebra la seua novena edició del 14 al 29 de setembre amb activitats en sis municipis: Alacant, Dénia, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig. El Festival expandeix així la seua presència a la província en la seua labor d’impuls i promoció del circ contemporani i el seu acostament a la ciutadania.

Un any més, l’Ajuntament d’Alacant col·labora amb el Festival, a través de la regidoria de Cultura. El seu edil, Mª Dolores Padilla, ha participat aquest matí en la roda de premsa al costat de Lomi Szil, Director del Festival Circarte; Alicia Garrijo, Directora del Teatre Arniches d’Alacant; Pere Lluís Gomis, Regidor de Cultura de l’Ajuntament del Campello i la Universitat d’Alacant.

Padilla s’ha mostrat “encantada de col·laborar juntament amb la resta d’institucions ací presents, en el Festival de circ contemporani més important de la Província d’Alacant”. “Després de nou edicions, Circarte fa un salt qualitatiu i augmenta la seua presència en cinc municipis de la província a més d’Alacant.; Dénia, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, formaren part enguany del circuit del Festival, i des de l’Ajuntament d’Alacant, considerem fonamental continuar donant el nostre respatler a un esdeveniment que té com a principal objectiu l’impuls i promoció del circ contemporani”

Propostes que en el cas de la regidoria de Cultura, tindran lloc tant en Les Cigarreras, com en la Plaça de l’Ajuntament, un escenari, aquest últim que des de fa algun temps, s’ha inclòs com a espai escènic, que amplie una oferta que es limitava a llocs tancats, perquè els ciutadans i visitants també gaudisquen de l’art al carrer.

Al llarg de tres setmanes el públic de Circarte podrà veure de prop el circ contemporani, o nou circ, en els seus més variades disciplines: acrobàcies de sòl, aèries, en duo, malabars i manipulació d’objectes, contorsió, suspensió capil·lar, clown o equilibrisme, i les seues fusions amb la dansa, el teatre i la música en directe. El públic de Circarte podrà també experimentar el circ en la seua pròpia pell en els tallers d’introducció a les tècniques circenses que s’oferiran en Las Cigarreras d’Alacant i a Dénia, els dies 16 i 23 de setembre respectivament.

Entre les propostes programades trobem la Gala de circ Circ d’Ací que combinarà les destreses de deu companyies de la Comunitat Valenciana: acrobàcies, contorsions, aeris, malabars, bicicleta acrobàtica o roda cyr, entre unes altres, que tindrà lloc al Campello el dissabte 15 i a Dénia el diumenge 16 de setembre.

Una altra de les propostes de *Circarte 2018 serà “Punt i Coma” de la companyia *italo-càntabra L’Encreuament, programada en el Teatre *Arniches d’Alacant els dies 21 i 22 de setembre. Un espectacle d’humor excèntric guanyador del Premi *OFF *Circarda 2016.

Altres noms que passaran pels escenaris de Circarte són EEl Fedito, La Finestra NouCirc, Minusmal, Mumusic Circus, Sincronacidas, Shakti Olaizola, Soon, The Funes Troup, Lucas Locus, Decopivolta, Spinish Circo, Dinamic, Dino, Jana, Elena Vives o Jacinto Sifón. Circarte comptarà així amb un variat programa amb companyies procedents d’Alacant, València, Castelló, País Basc, Madrid, Catalunya, Andalusia, Cantàbria, Galícia, Argentina, Itàlia o Suècia.

En Cigarreras diumenge que ve 16 de setembre al matí 2 activitats:

Taller “Introducció a les tècniques de circ” en l’Assecador. de 10 a 12 hores 7 euros. Inscripcions prèvia en la web de Circarte

A les 12.30 en la Caixa Negra: Espectacle “Simplement Clara”, companyia Minusmal. Pay after xou. Necessària inscripció.

En plaça de l’Ajuntament

Dissabte 22 a les 22 hores Mumusic circus “Flou Papagayo”. Accés lliure, Pay after show.

Tots els públics. 50 minuts d’acrobàcies en sòl i aèries, dansa i equilibrisme

La programació completa del Festival es pot consultar en la seua pàgina web www.circarte.com.

Compartir