Cimera d’alcaldes a Onda per a demanar la derogació del segon metge en el ‘Bou al carrer’

1184
reunión alcaldes festejos taurinos GRUPO

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el Director General d’Emergències, José María Ángel, han mantingut una reunió conjunta per a informar a la resta de poblacions de la situació després de la publicació en el DOGV de la norma que exigeix la presència de dos metges en els festejos taurins en els bous al carrer. Diferents alcaldes i regidors de Festes d’altres localitats han sigut convocats per Huguet a la reunió que ha tingut lloc avui en la Casa de la Cultura d’Onda. Ximo Huguet, ha afirmat que “la tauromàquia forma part de les tradicions i de la història d’Onda i així ho demostra la quantitat d’aquests festejos que se celebren en la ciutat i el gran nombre de persones que reuneix. Per aquest motiu, l’equip de govern defensarà els interessos d’aquestes festes i hem realitzat aquesta reunió amb l’objectiu que Les Corts rectifiquen i derogue l’exigència de comptar amb un segon metge en els actes taurins, que suposaria una amenaça a la viabilitat dels festejos”.

Fruit d’aquesta trobada, els alcaldes remetran una carta als síndics dels Corts, en la qual se sol·licita que s’adopten les mesures necessàries per a procedir a la derogació de la modificació de la llei per part dels Grups Parlamentaris. En ella s’argumenta que “la presència dels dos metges es presumeix com una realitat excessiva per als festejos de bous tant quantitativa com qualitativament. Quantitativa perquè, donada la funció del facultatiu d’estabilització del ferit/pacient per al seu trasllat a l’hospital concertat, no resulta necessària l’estada d’un segon mèdic la funció del qual seria, en la pràctica, més pròpia d’un infermer. Qualitativament perquè, l’exigència de totes les titulacions i especialitats exigides al mèdic cap del servei, restringirien de manera molt evident la presència de professionals qualificats per a atendre un festeig de bous amb les negatives conseqüències que d’açò es derivarien”.

La modificació de la llei d’espectacles 14/2010 aprovada pels Corts que ha entrat en vigor el passat dia 1 de gener ha deslligat la polèmica, ja que obliga a tenir un segon mèdic cirurgià o traumatòleg en els festejos de ‘bous al carrer’, la qual cosa augmentaria uns 700 euros els costos d’aquestes celebracions. Aquesta mesura ja s’ha engegat a Onda i en altres municipis com Veo i Castellnovo. Diferents col·lectius com la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat o aficionats ja s’han posicionat en contra i reclamen la suspensió del segon mèdic.

Ximo Huguet ha explicat que “amb aquesta reunió hem volgut trobar-nos totes les parts implicades per a poder arribar a un consens i poder solucionar el problema que suposa la implantació del segon metge en els actes taurins. Onda és una de les principals poblacions de la província on més bous es realitza, per la qual cosa farem tot el que estiga en les nostres mans per a poder posar una solució”.

Compartir