Cèsar Sánchez: “El nostre objectiu és que en la Costa Blanca siga temporada alta tot l’any”

1390
costa blanca fitur alacant

El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, ha presentat este matí en la Plaça Central de la Comunitat Valenciana en FITUR el pla estratègic del Patronat de Turisme per a enguany, els principals eixos d’acció del qual se centren a posicionar productes autèntics i característics de la província com a focus d’atenció del visitant nacional i internacional. L’objectiu, tal com ha recalcat Sánchez, “és aconseguir que en la Costa Blanca siga temporada alta tot l’any per a oferir un turisme d’excel·lència i qualitat que genere llocs de treball”.

Amb eixe fi, la nova campanya de difusió de l’ens, ‘Autènticament el nostre‘, empra paraules claus que definixen l’essència del territori alacantí i desperten els sentits. Origen, pel mar Mediterrani; oxigen, per l’interior i el paisatge natural; enginy, pels sabors i gastronomia única i genuïna, per la cultura i la música, són els conceptes triats com a identificatius de l’oferta.

Sánchez, el qual ha destacat en la seua intervenció les excel·lents xifres d’ocupació registrades durant l’exercici anterior, amb 13,7 milions de visitants arribats a l’aeroport d’Alacant-Elx, ha fet insistència en la necessitat estructurar el turisme com a motor econòmic de la província d’Alacant, així com a apostar per nous reptes i segments i a destinar més ajudes a la promoció.

El Patronat Provincial de Turisme celebra amb esta presentació el Dia de la Costa Blanca en la sessió inaugural de la XXXVIII edició de la Fira Internacional de Turisme. L’estratègia esgrimida per l’ens turístic per al 2018 passa, així mateix, per llançar propostes renovadores amb productes excepcionals, apostant per la innovació i el desenrotllament del sector, per la qualitat i la professionalització i pel posicionament internacional.

L’encarregada de conduir este acte central de la província, que ha congregat a una vintena d’alcaldes i regidors de municipis alacantins, així com a representants del sector empresarial, ha sigut la periodista esportiva alacantina María Victòria Albertos. Durant el transcurs del mateix s’ha projectat un avanç del treball audiovisual realitzat pel director de Sant Vicent del Raspeig Adam Aliaga, qui opta enguany a un Goya en la secció de curt documental pel seu treball “The Fourth Kingdom”. Aliaga ha sigut triat per a elaborar el nou vídeo promocional de Costa Blanca en què es destaquen les sensacions de persones que viuen i treballen en la província. Així mateix, l’estrena del tema musical ‘Vaig vindre per amor’, que serà la nova sintonia de l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant durant tot 2018, ha tancat este esdeveniment.

El president del Govern Provincial ha insistit en la necessitat desestacionalitzar l’oferta amb la finalitat d’atraure turistes durant tot l’any i aconseguir més ocupació i creixement. També ha recalcat en les seues paraules que un altre dels eixos principals de l’ens turístic passa per fomentar el turisme accessible, per mitjà del condicionament dels entorns, productes i serveis de tots els municipis alacantins, així com el turisme esportiu i adaptat.

Per la seua banda, el vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha fet un balanç de 2017 en el que, entre altres aspectes, ha ressaltat les xifres d’ocupació hotelera en la província, la inversió en promoció i els productes impulsats per l’organisme com la Gran Ruta d’Interior.

El Patronat Costa Blanca acudix un any més a Fitur, fidel a la seua cita amb este certamen, atés que és una de les majors fires mundials del sector. Des de hui i fins a diumenge que ve 21 de gener l’organisme desenrotllarà un intens calendari de presentacions, degustacions i trobades de treball per a donar a conéixer a nous mercats tota l’oferta turística de la província i per a fidelitzar amb un plus en els seus productes els ja consolidats en el territori.

La gastronomia, la cultura i les festes populars són els principals actius promocionals enguany, als que se suma els productes de platja i interior que conformen el gran reclam de turistes per als 141 municipis alacantins. L’agenda per a estes jornades inclou un total de 47 presentacions de producte, de les que cinc són exclusives de la marca Costa Blanca, 36 de municipis, tres d’associacions empresarials i altres tres del col·lectiu LGTB. També s’executaran al voltant de 15 degustacions culinàries i prop de mig centenar de reunions amb agents i turoperadors de tot el món per a tancar acords de col·laboració.

Enguany, a més, la promoció provincial es desplegarà també en la Plaça de Cudol, amb un punt d’informació turística de les festes populars de la província, i en el centre de la capital amb un racó gastronòmic denominat ‘Food Experience’. La Gran Desfilada provincial, que discorrerà este dissabte 20 de gener per les principals artèries de la capital, posarà el colofó a un Fitur intens, carregat de cites, de les que eixiran acords amb operadors del sector.