Castellón revalida a Amparo Marco com a alcaldessa de Castellón

531

La jornada electoral ha deixat uns resultats que han confirmat a Amparo Marco com a alcaldessa de Castelló, una victòria electoral que deixa, en canvi, el dubte sobre els possibles pactes que han de realitzar-se per a aconseguir una majoria folgada i que supere als vots de la dreta.

El més lògic seria la reedició del Pacte del Grau, que durant quatre anys ha sigut l’opció que va dirigir la ciutat. El pacte amb Ciutadans també li aportaria el control de la capital de la Plana al PSPV-PSOE, però és bastant menys probable per les implicacions polítiques que comportaria.

De moment, tot queda en l’aire fins que comencen les negociacions entre partits i s’establisca un escenari de governabilitat estable.

El PSPV-PSOE ha aconseguit 10 regidors, mentre que el PP es confirma com a segona força política més votada amb 7 regidors. Compromís va obtindre 3 regidors i li segueix Podem –CsenMov-EUPV amb 2. Vox aconsegueix entrar en el consistori castellonenc amb un regidor.

El PSPV-PSOE es fa fort a la província

En les principals poblacions de la província de Castelló l’opció més votada ha sigut el PSPV-PSOE, que malgrat això haurà d’establir pactes amb altres partits per a aconseguir les alcaldies d’aquestes poblacions. L’excepció ha sigut Onda, on el Partit Popular amb Carmina Ballester al capdavant ha obtingut una còmoda majoria absoluta i quitació al socialista Ximo Huguet de l’alcaldia.

Vila-real confirma l’opció socialista de nou, obtenint la majoria absoluta. Benlloch ofereix la mà a Compromís i Podemos, buscant un govern municipal estable i coherent amb les polítiques realitzades fins al moment.

A Almassora, PSPV-PSOE haurà de repetir l’acord de govern amb Compromís, que encara que passa de cinc a dos regidors és vital per a la governabilitat de la ciutat.
La majoria de la província ha apostat pel vot a PSPV-PSOE, per la qual cosa la Diputació de Castelló canviarà de color polític, ja que el Partit Popular passa a tindre 10 diputats, enfront dels 12 que ha aconseguit el PSPV-PSOE. Compromís aconsegueix dos diputats, igual que Ciutadans i Podemos es queda amb un.

Els pròxims dies seran decisius i es tancaran els acords de govern en els municipis en què no s’ha aconseguit majoria absoluta i que necessita d’aqueixes negociacions per a aconseguir l’estabilitat política.

Compartir