Castelló tanca un mes d’agost amb un 92% d’ocupació turística i preveu un 80% per a setembre

984

La província de Castelló treu el cap a les bones perspectives d’ocupació turística en aquest mes de setembre, segons es recull dels sondejos elaborats pel Patronat Provincial de Turisme, des d’on s’apunta a una ocupació que pot acostar-se al 80 per cent en la zona litoral, amb especial incidència els caps de setmana.

Són dades que es donen a conèixer després de tancar un mes d’agost que apunta a una ocupació hotelera que ronda el 92 per cent, xifres que són superiors a les expectatives inicials del sector. Això sí, encara es treballa a recopilar tots els detalls i dades oficials que ha de facilitar les pròximes setmanes l’Institut Nacional d’Estadística.

Per a la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, la temporada estival en la provincial de Castelló “certifica que tant el litoral com l’interior de les nostres comarques continuen sent atractives per al visitant, que valora de forma positiva la qualitat de les nostres platges i la varietat cultural i mediambiental del nostre interior”.

Malgrat això, Virginia Martí insisteix en la necessitat de “continuar avançant de forma intensa en el producte turístic de la província, perquè segur que sumant esforços entre totes parts, i escoltant als empresaris del sector, podrem continuar millorant la nostra presència en el sector i continuar competint per ser un referent turístic”.

La diputada destaca també la importància de consolidar esdeveniments que poden suposar un al·licient més dins de l’oferta turística per a la província, com pot ser la presència de competicions esportives de l’envergadura de la Volta Ciclista, que la setmana passada va deixar patent el fort impacte turístic que suposa per la projecció de la imatge de les comarques de Castelló per nombrosos països.

Així, a l’espera de les dades definitives, els informes d’ocupació d’allotjaments turístics del Patronat Provincial apunten a uns millors resultats en relació a 2019. Si el litoral ha arribat a superar el 92 per cent a l’agost i un 87 per cent al juliol, l’interior també preveu tancar un estiu satisfactori, amb pics que han fregat el 90 per cent en algunes destinacions.

Sobre el client, sol procedir principalment de Madrid, Catalunya i la pròpia Comunitat Valenciana, tots ells marcats per un perfil familiar de la motivació principal del qual del viatge és el “sol i platja” enriquit amb una bona oferta de turisme de naturalesa i gastronòmica.

Viatgers i pernoctacions de gener a maig de 2019
En l’acumulat fins a maig de 2019, segons les últimes dades oficials que hi ha, ens han visitat un total de 566.359 viatgers, que han realitzat 2.119.998 pernoctacions en el total d’allotjaments de la província. Respecte al mateix període de 2018 ha augmentat el nombre de viatgers un 2,96%, i les pernoctacions un 4,39%. Els viatgers nacionals presenten una variació interanual acumulada del 2,35% i del 4,45% en les seves pernoctacions. Per part seva, els viatgers estrangers han augmentat un 5,02% i les seves pernoctacions un 4,32%.

Compartir