Castelló suma a més de 30 locals d’oci i restauració en la campanya de seguretat viària ‘Al volant, zero alcohol’

433

Sota el lema Al volant, zero alcohol l’Ajuntament de Castelló llança una campanya de seguretat vial per Nadal que pretén conscienciar a tota la ciutadania sobre la importància de deixar el cotxe aparcat si s’ha consumit alcohol, un gest responsable que pot evitar greus conseqüències. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo; l’edil de Mobilitat, Rafa Simó, i l’intendent general de la Policia Local, José Ramón Nieto, han presentat avui la iniciativa.

Per a fer arribar el missatge al màxim nombre de castellonencs, les dues regidories han sumat esforços en una original campanya en la qual col·laboren més de 30 locals d’hostaleria i d’oci com a restaurants, bars, pubs i discoteques de la ciutat, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo. “Un bon nombre de locals van a col·laborar directament amb aquesta iniciativa mostrant un adhesiu -Beure i conduir pot acabar així- en l’entrada amb la qual s’adverteix als ciutadans que el consum d’alcohol quan duem a terme desplaçaments en vehicle és altíssimament perillós no solament per a ells sinó també per a la resta dels ciutadans”, ha indicat l’edil.

Es va a facilitar aquest cartell sensibilitzador als locals que col·laboren que, fins al moment, són: La sidrería de, Plan B, Arropes, Asador 7 de julio, Cañadas, Chiva, Don Rigodón, L’arrosseria, Miramar, Restaurante Candela, Sisif, Luisy, Sopa de lletres, Rokelin, Arajovic, Amado, Bodega La Guindilla, Malabar, Tasca Ernesto, L’Etrusco, Wallaby’s Creek, Raspabar, L’Amanida, Carceller, Pancho’s, Discoteca Moon, Zeppelin Club, Pub Terra, Spoonful, Clandestino, La bicicleta café i Menta.

Més enllà de cridar l’atenció, el cartell pretén fer reflexionar sobre la importància de no conduir quan s’ingerisca alcohol, una situació d’elevat risc especialment durant els menjars o sopars d’empresa habituals en Nadal; després del sopar de Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any o Reis. També s’ha distribuït un photocall als locals col·laboradors per a demostrar que hi ha suficients alternatives de mobilitat responsable perquè diversió i seguretat vial no estiguen renyides.

A més del material publicitari, es llançaran missatges, consells i/o recomanacions a través de xarxes socials de l’Ajuntament de Castelló durant tot el nadal que explicaran entre unes altres, la taxa d’alcoholèmia de cada tipologia de beguda, alternatives a l’ús de cotxe si s’ha consumit alcohol o informació sobre les sancions previstes en cas de superar la taxa d’alcoholèmia permesa.

Lorenzo ha fet una crida a la ciutadania per a “respectar les normes de tràfic i contribuir al fet que Castelló siga una ciutat segura que permeta la convivència entre les diferents maneres de moure’s per l’espai públic, tenint especial precaució amb els usuaris més vulnerables, com són vianants, ciclistes i motoristes”.

Al llarg del mes de desembre, els locals públics que desitgen adherir-se a aquesta campanya gratuïta fins a acabar existències, podran enviar un correu electrònic a info@seguretatvial.castello.es i indicar el seu interès a participar. Tota la informació d’aquesta campanya i en matèria de seguretat vial pot consultar-se en la web seguretatvial.castello.es.
Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha destacat que aquest tipus de campanyes de conscienciació pretenen “avançar cap a una mobilitat respectuosa” que possibilite “la convivència en l’espai públic”. Aquestes iniciatives es complementen amb mesures com l’ampliació de carrils bici, la millora de la visibilitat en passos de zebra, la reordenació de sentits de circulació o la jerarquització de vials per a separar tràfics de pas dels d’estar o residents”.

Coincidint amb aquesta campanya de seguretat vial, l’Ajuntament reforçarà el servei públic de transport ampliant l’horari nocturn i diürn en Nit de cap d’any i els caps de setmana precedents per a proporcionar així alternatives als desplaçaments amb cotxe. El Tram des de la UJI fins al Grau, la línia de bus Ciutat de Castelló Hospital General i la línia Castelló-Grau que passa per Germans Bou comptarà amb un servei especial 24 hores els dies 14, 15, 21, 22 i 31 de desembre.

A més, la Policia Local de Castelló engega fins a aquest diumenge una campanya especial de controls d’alcoholèmia i drogues en la capital de la Plana per a prevenir i evitar que els conductors es posen al volant després d’haver ingerit alcohol o substancies estupefaents. Des de l’Àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló s’ha posat sempre una especial èmfasi en aquest tipus de campanyes preventives per a millorar la seguretat vial a Castelló. Amb aquesta iniciativa, la Policia Local de Castelló s’adhereix a la campanya de controls d’alcoholèmia i drogues que la Direcció general de trànsit va a iniciar durant aquestes dates en tot el territori nacional.

Segons el Pla Estratègic de Seguretat Vial 2018, aquesta campanya preventiva d’alcoholèmia que comença el dilluns, es va a desenvolupar a través de nombrosos controls preventius desplegats per tota la ciutat durant tot el dia i en ella es van a implicar tant la secció d’Atestats i Recerca d’accidents com a Grup Operatiu de Tràfic i la Unitat de Comeses Especials.

Compartir