Castelló s’ofereix per a assessorar municipis en la gestió de fons EDUSI

707

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha acudit aquest dimarts a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’òrgan encarregat de portar a la pràctica els acords del Ple i del Consell Territorial i que està presidit per l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i format per dues vicepresidències i vint-i-dues vocals. En la sessió de hui s’ha ratificat la “preocupació” ja plasmada en l’últim Consell Territorial sobre les dificultats dels ajuntaments a l’hora de justificar l’execució dels fons europeus EDUSI.
Així, s’ha pres en consideració l’informe elaborat pel president sobre l’últim Consell Territorial en el qual consta la “preocupació” de la FEMP per “l’estat d’execució dels fons europeus EDUSI” i s’ha informat que, des de la direcció de la FEMP s’ha mantingut una reunió amb la Directora General de Fons Europeus amb la finalitat d’establir una via de col·laboració i informació amb l’objectiu d’intentar solucionar aquesta situació. A més, des de l’organisme municipalista s’ha optat per crear una xarxa coordinada amb les Federacions Territorials per a avançar en aquesta qüestió.
Davant aquesta situació, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco ofereix l’assessorament de l’Ajuntament després d’haver sigut reconegut per la Comissió Europea com a exemple de bones pràctiques en execució dels citats fons europeus.
“Des de l’Ajuntament de Castelló oferim la nostra experiència en el desenvolupament de projectes EDUSI i, sobretot, en execució de les ajudes europees a aquells consistoris que puguen estar necessitant un suport o assessorament”, ha indicat Marco.
L’alcaldessa recorda que, dos anys després d’impulsar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat EDUSI Transforma Castelló, la capital ha executat ja 5 de les 12 operacions d’impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic previstes, la qual cosa suposa més del 32% de la injecció inversora total.
Un percentatge amb el qual aconsegueix amb escreix la segona fita FEDER del Ministeri d’Hisenda, que fixa que el 30% del pressupost EDUSI ha d’estar executat a data 31 de desembre de 2019; i que situa a Castelló entre les ciutats espanyoles amb millor gestió de fons europeus. Cal recordar que la mitjana estatal d’execució d’operacions se situa en el 8%, mentre Castelló supera en un 400% aquesta dada.

Compartir