Castelló Ruta de Sabor organitza de nou ‘8 chefs 8 platos’ per promocionar la gastronomia de la provincia

1212

La Diputació de Castelló valorarà i divulgarà l’excel·lent i variat patrimoni gastronòmic provincial amb motiu de la sexta edició de la iniciativa ‘8 chefs 8 platos”. Coorganitzada per Castelló Ruta de Sabor, la marca de productes impulsada per Javier Moliner des de 2013 per a promocionar Castelló com el millor rebost del mediterrani i recolzar els productors locals, esta proposta convertirà Benicàssim el pròxim 28 de juny en l’epicentre gastronòmic provincial.

Així ho ha destacat el diputat responsable de la marca, Pablo Roig, a l’hora de presentar un projecte que”baix el paraigua d’este element diferenciador de la nostra gastronomia que és Castelló Ruta de Sabor, i amb l’èxit assegurat dels millors cuiners entre foguers, “8 chefs 8 platos” és una proposta més a l’hora d’impulsar l’excel·lència i qualitat dels millors productes i gastronomia d’esta terra dual, amb la millor cuina formada per ingredients tant de mar com de montanya”.

En eixe sentit, Roig ha posat en valor “el treball que estem impulsant des del Govern Provincial per associar cada vegada més el nom de la província de Castelló al de la gastronomia, perquè cada vegada siguen més persones les que es desplacen als nostres pobles amb el reclam gastronòmic i esta es consolide com una font generadora de noves oportunitats econòmiques i laborals en tots els racons de Castelló”.

A més, Roig ha incidit en que “quant la iniciativa privada i la pública convergixen es dóna l’èxit i este cas és bon exemple d’això, perquè la Diputació, els xefs, els restaurants, tots remem en el mateix sentit de continuar valorant la nostra gastronomia com a generador de riquesa en el territori”.

l’objectiu d’este esdeveniment és promoure els productes gastronòmics de la província de Castelló, amb l’elaboració de 8 plats que no podran degustar-se mai al mateix temps, i el número dels quals és un homenatge a les 8 comarques que formen el nostre territori. Cada un dels Xefs participants, és l’encarregat de dissenyar, triar i preparar el seu plat, i el orde d’elaboració i de matèria del qual cosina empleada mai coincidix en relació als sopars celebrades amb anterioritat.

Los xefs membres, son: Modesto Fabregat (Arbequina, Castellón), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martín el Humano, Segorbe), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Manzanos (El Vasco, Vila-real), Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real) y Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Conten amb el suport organitzatiu del promotor del projecte, David Remolar (Mármara, Moncofa), el Sumiller, José Vicente Giménez (Voramar, Benicàssim) la Cap de Sala, Ana García (María de Luna, Sogorb).

Les cinc edicions anteriors s’han celebrat a Moncofa (Màrmara, Agost 2015. Xef José Manuel Martí), Segorbe (Hotel Martí l’Humà, Febrer 2016. Xef Javier Simón) , Grau de Castelló (Sala Opal, Julio 2016. Xef Fernando Molina) , Morella (Casa Roque, Febrer 2017. Xef Carlos Gutiérrez) i La Vall d’Uixó (La Gruta, Julio 2017. Xef David Gor).

En el que respecta xesf convidats que han participat, esta iniciativa ja ha implicat en altres edicions a Begoña Rodrígo (La Salita, València) , Evarist Miralles (El Bollit, Oliva- Pego), Miguel Barrera (Calç Paradís, Vall d’Alba), Vicent Guimerà (Antic Moli, Ulldecona), i Raúl Resino (Raúl Resino, Benicarló). L’esdeveniment compta amb l’assessorament de Vicente Martínez, president de Vindicass (Associació de Distribuïdors de Vins de Qualitat de Castelló i Província) i del periodista Raúl Puchol, el qual exerceix de mestre de cerimònies presentant els plats que es van a degustar durant la celebració de l’esdeveniment.

En esta ocasió Miguel Martí, serà el Xef Amfitrió, reconeixent-li com a pioner en la revolució gastronòmica en els esdeveniments socials, innovant en el concepte i desenvolupant projectes que fins a la seua implantació eren desconeguts en la nostra zona. El Xef Infiltrat es donarà a conéixer dos setmanes abans de la celebració de l’esdeveniment.

Compartir