Castelló potencia la seua oferta gastronòmica amb un congrés de l’arròs i un altre de producte

1334
patricia puerta fitur presentan oferta gastronomica castello

L’Ajuntament de Castelló també suma la gastronomia a la seua proposta turística per a fer de la nostra ciutat una destinació tot l’any. La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, va anunciar el 19 de Gener en Fitur la celebració de dos nous congressos, un d’arròs i un altre de producte local, a l’abril i juny que se sumaran a les jornades, congressos, rutes de tapes i mercats gastronòmics que ja se celebren al llarg de l’any. Un impuls que es farà a través d’una aliança estratègica amb el cuiner Miguel Barrera, amb una Estrella Michelín.

La regidora Patricia Puerta ha destacat en la Fira Internacional de Turisme que se celebra aquesta setmana a Madrid “el potencial turístic de l’oferta gastronòmica de Castelló” per a fer de la nostra ciutat “una destinació turística de qualitat tot l’any”. L’expositor de Castelló en Fitur ha acollit un showcooking amb el cuiner Fernando Molina del restaurant La cuina de Fernando, qui ha elaborat en directe una deconstrucció d’un producte local tan típic com la coca de tomaca i un cremós de formatge de Les Useres amb tonyina.

Puerta ha reiterat que l’aposta del Patronat Municipal de Turisme per convertir la gastronomia en un reclam turístic central, tal com arreplega el Pla Estratègic de Turisme, al costat de l’esport, el turisme de sol i platja, la cultura o les festes. “Tenim una oferta gastronòmica que posa en valor el nostre producte local, amb una enorme qualitat i que marida amb la nostra estratègia per a desestacionalitzar el turisme a Castelló”, en paraules de la responsable de les polítiques municipals de Turisme.

Castelló ha presentat en Fitur l’aliança amb el xef Estrella Michelín Miguel Barrera perquè es convertisca en la imatge gastronòmica, l’oferta d’esdeveniments ja consolidats com la ruta de tapes Sabors de Castelló, el Mercat Gastronòmic, les jornades gastronòmiques que promocionen el Peix del Grau o el cinquè Congrés Gastronomia i Vi que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de febrer.

El calendari gastronòmic castellonenc sumarà enguany dues noves cites de la mà de Miguel Barrera. Així, segons ha presentat la regidora Patricia Puerta, Castelló acollirà el pròxim 16 d’abril un congrés de l’arròs i el 9 de juny una fira de producte local.