Castelló posa en valor la campanya anual ‘Celebrem amb la natura’

2898

Traduir paisatges; veure més enllà de l’entorn d’una capital verda, com és Castelló, i sobretot respectar el medi ambient per a garantir així la seua conservació. La campanya anual ‘Celebrem amb la natura’ pretén inculcar aqueixa labor i valors entre els més xicotets mitjançant activitats familiars que fomenten un turisme responsable i posen en valor el patrimoni natural del qual gaudeix la ciutat. Per això, l’Ajuntament de Castelló, des de la regidoria de Sostenibilitat Ambiental que dirigeix Omar Braina, organitza aquesta campanya gratuïta que arranca diumenge que ve, 10 de febrer, en honor al Dia de l’Arbre. Així, s’han programat fins a dèsset excursions de temàtiques diferents que tindran lloc sempre en diumenge.

El regidor Omar Braina ha destacat aquesta iniciativa que, a través del treball en equip i la cooperació, “sensibilitza sobre les temàtiques concretes vinculades a la naturalesa i el medi ambient, com pot ser la biodiversitat, parcs naturals, perills d’incendis…”. Per això, Braina considera “fonamental veure créixer aquest tipus de campanyes que eduquen i alhora diverteixen”. “Plantem una llavor en aquells i aquelles que suposen el futur de la nostra ciutat per a fer créixer en el seu interior el sentiment de responsabilitat amb el nostre entorn”, ha afegit l’edil.
‘Celebrem amb la natura’ donarà el tret d’eixida aquest diumenge 10 per a commemorar al Dia de l’Arbre. En aquesta ocasió, es proposa una jornada en el Paratge Natural Municipal de Ermitorio de la Magdalena, on després d’una breu introducció de la campanya, es procedirà a una plantació d’arbres comunitària.

El mes de febrer es culmina amb el diumenge 17, jornada reservada als aiguamolls. Es tracta de posar de manifest la importància d’aquests espais d’aigua dolça, tan importants per a la vida dels éssers vius, però al mateix temps fràgils davant el canvi climàtic. I quin millor hàbitat per a parlar d’això, que el Parc del Meridià, antic reservorio d’aigua dolça. L’activitat per a aquest dia consistirà en una yincana per grups en la qual els participants aniran descobrint notícies, característiques i curiositats sobre els aiguamolls.

Totes dues excursions tindran una durada de 3 hores. Per a assistir a aquestes i a la resta d’activitats, és necessària la reserva a través de l’e-mail de Itinerantur, especialitzada en senderisme interpretatiu, info@interantur.com la seua pàgina web www.naturacastello.es o al número de telèfon 611 49 60 58.

Més activitats la resta de l’any

Hi ha dies per a totes les temàtiques. Eficiència energètica, aigua, terra, conscienciació del soroll, biodiversitat, parcs naturals, medi ambient, bosses de plàstic, preservació de la capa d’ozó, mar, animals, ocells, prevenció de residus, sòl i muntanyes constitueixen la resta d’enfocaments sobre els quals gira cada activitat. Així mateix, ‘Celebrem amb la natura’ trau partit de tots els espais naturals que fan de Castelló ciutat verda, com poden ser la Marjal, la Pineda, Tossal Gros, el parc de Rafalafena, el Desert de les Palmes, el parc del litoral, el parc del geòleg José Royo, el centre d’Interpretació del P.N. dels Illes Columbretes i Platja del Serradal, La Raca, el Molí la Font o parc del Ribalta.

Compartir