Castelló ofereix 98 contractes en vuit programes de formació i ocupació

1335

Castelló ha arrancat l’any amb 98 contractes en vuit programes de formació i ocupació que sumen una inversió global d’1,9 milions d’euros cofinançats per l’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) CastellóCREA, i el Servof. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, han donat avui la benvinguda a les persones que s’han incorporat a treballar a dependències municipals a través d’aquests programes.

L’alcaldessa ha destacat aquests programes de formació i ocupació “com a impuls necessari per a generar oportunitats laborals” i els ha donat la “benvinguda a l’Ajuntament de Castelló, que és vostra casa”. Amparo Marco ha recordat que les administracions públiques, i especialment l’Ajuntament que és la més propera a la ciutadania, “ha de fer l’esforç inversor necessari per a fomentar polítiques actives d’ocupació” i ha recordat que l’Ajuntament de Castelló ha multiplicat la inversió en l’àrea d’ocupació, “que ha passat del milió d’euros en 2015 als prop de cinc milions en 2017”.

En total, 65 dones i 34 homes s’han incorporat al mercat laboral a través d’aquests programes finançats per l’Ajuntament i el Servof, que s’emmarquen en vuit grans iniciatives de formació i ocupació: Taller d’Ocupació VIII, Escola d’Ocupació Et Formem, Emcorp, Emcord, Curs de Neteja; Castelló Oest, Consorci del Pacte Local per l’Ocupació i programes municipals d’ocupació. La bateria d’accions se centra a afavorir la inserció laboral, ja que “una ciutat que genera oportunitats, posa en valor el talent i promou la intel·ligència col·lectiva és una ciutat amb futur“, ha assegurat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

El projecte més ambiciós d’aquest paquet de mesures és el Taller d’Ocupació VIII, que emprarà a 36 persones durant un any. Està dividit en tres mòduls: administració, publicacions i aplicacions web, i sistemes microinformàtiques.

El curs de neteja en espais oberts i instal·lacions industrials, compost per 12 alumnes i alumnes en risc d’exclusió social, serà l’activitat amb un termini de finalització més proper, doncs acaba el pròxim 19 de febrer.

13 persones i un període d’estada de 4 mesos prorrogables a un any seran el ventall de contractes als quals donarà cabuda Et Formem, format per un únic taller d’operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes.

Els programes Emcorp, dirigit a la contractació de persones aturades d’almenys 30 anys, i Emcord, que dóna treball a aturats i parades de llarga durada, tenen una durada de 6 mesos i permetran millorar l’ocupabilitat d’un total de 17 persones. A més, també es prorroguen accions finançades exclusivament amb fons municipals que van a permetre altres 20 contractacions.