Castelló licitarà el quiosc-bar del parc Ribalta per un període de cinc anys i un cànon anual de 8.800 euros

1002

El parc Ribalta està un pas més prop de recuperar el servei de quiosc bar que va perdre fa lustres. El Govern municipal licitarà per un període de cinc anys i un cànon anual base de 8.805,65 euros que podrà ser millorat pels licitadors. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta instal·lació “s’emmarca dins de les accions del Govern Municipal per a potenciar la recuperació i revitalització del pulmó verd de la ciutat i a més servirà per a atendre les demandes dels usuaris del parc Ribalta”.

El nou quiosc-bar se situa en l’antiga Caseta del Pou, al costat de l’estany, que es rehabilitat gràcies a una inversió de més de 177.000 euros. A més, el Govern municipal també ha recuperat l’antic colomar, on ha instal·lat els banys públics que donaran servei a aquesta cafeteria i que quedaran inclosos en la concessió.

La instal·lació es destinarà a l’activitat comercial de venda de menjar i beguda, té una superfície total de 61,27 metres quadrats i està composta d’una zona de barra i una xicoteta zona de magatzem amb cuina. La concessió inclourà l’espai destinat a terrassa, que permet la col·locació de 8 taules i 32 cadires. Marque ha recordat que “moltes generacions de castellonenques comparteixen el record dels quioscs amb què explicava el parc Ribalta –va arribar a tenir dos- i que van contribuir a dinamitzar el pulmó verd. Confiem que aquesta cafeteria també ens ajude a recuperar el protagonisme social que el Ribalta mai va haver de perdre”.

La inversió municipal no solament permetrà recuperar un servei de quiosc bar en un entorn d’enorme valor botànic i cultural sinó que també suposarà posar en valor la neomudèjar Caseta del Pou, un exemple d’arquitectura agrícola modernista de finals del segle XIX. “Aquesta actuació, al costat de l’atenció al patrimoni arbori, les millores en el sistema drenatge per a evitar la pèrdua d’arena i la programació periòdica d’activitats culturals i d’oci, mostra l’aposta del Govern municipal per impulsar l’ús social del parc Ribalta per a convertir-ho en un espai viu constantment”, com ha detallat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Compartir