Castelló incorpora un nou sistema de control d’accessos per a pacificar

2238

El reconeixement de matrícules mitjançant càmeres s’activarà a meitat de gener i tindrà un mes de període informatiu, sense multes

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, posarà en marxa a partir del mes de gener el nou sistema de control d’accessos al centre històric de la ciutat mitjançant reconeixement de matrícules a través de càmeres que han substituït a l’anterior sistema de bolardos retràctils. Després d’una primera fase de proves, el sistema s’activarà a mitjan pròxim mes de gener i fins a mitjan febrer en manera informativa, és a dir, sense sancions als vehicles no autoritzats que accedisquen a aquesta zona centre.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha explicat que aquest nou sistema de control “ofereix un sistema més efectiu, que permetrà vetlar pel compliment dels accessos a determinades zones de restricció de vehicles i, a més, evitarà col·lisions i sinistres als usuaris, pacificant el centre de la ciutat i prioritzant maneres de mobilitat més sostenibles”. Ribes ha recalcat que durant el primer mes de posada en marxa del sistema de control mitjançant un sistema de CCTV amb reconeixement de matrícules (OCR), els veïns i veïnes que entren amb vehicles no autoritzats per a aquesta zona rebran en els seus domicilis una notificació de sanció sense multa econòmica. “Durant un mes hi haurà un període de sensibilització i informació per a habituar a la ciutadania al nou sistema”, ha indicat.

Aquest període està previst que comence el 15 de gener i finalitze el 15 de febrer. A partir de llavors, les persones que accedisquen amb vehicle a motor a la zona del centre històric i no estiguen autoritzades o el facen per un accés no autoritzat rebran la corresponent multa per la infracció.

Ribes ha destacat que el principal objectiu de la nova tipologia de control d’accessos persegueix “la pacificació de la zona del centre de la ciutat i la regulació d’aquestes zones d’ús restringit al trànsit amb l’objectiu de recuperar espai per a vianants, ciclistes i reduir la circulació dels vehicles a motor no autoritzats, establint les bases per a una futura zona centre baixa en emissions”.

Fins hui, la circulació de vehicles en el centre històric de Castelló estava controlada mitjançant més de vint bolardos retràctils situats en punts d’entrada i eixida a la zona per als vianants, a la qual s’accedia mitjançant targetes d’autorització atorgades a persones residents. En els últims mesos, aquests bolardos han sigut substituïts per un sistema de càmeres de reconeixement de matrícules situades en 24 accessos per a regular l’accés entre residents, entrades a aparcaments i operacions de càrrega i descàrrega.

Cal recordar que la circulació de vehicles en aquesta àrea de la ciutat requereix d’autorització municipal, prèvia sol·licitud, per a residents, comerços i accessos a garatge. Està previst que el sistema es pose en marxa al gener de 2021 i que durant el primer mes s’establisca un sistema de notificació per mitjà d’avisos, sense sancions econòmiques, a les possibles persones usuàries no autoritzades o per a aquelles que tinguen arracada la regularització de l’autorització.

Compartir