‘Castelló Educa’ durà als castellonencs i castellonenques a coneixer la historia de la ciutat en quatre rutes històriques

1444

El proper 25 de maig ‘Castelló Educa’ ofereix una sèrie d’itineraris culturals per tal de conéixer la ciutat de Castelló. En concret seran quatre itineraris: Museu Etnològic, Castelló Llaurador, Castelló Republicà i Castell Vell. Tots aquests eixiran a partir de les 18.00 hores i cal inscripció prèvia a l’Oficina Municipal d’Escolarització situada a l’Espai Cultural Menador, a l’adreça electrònica inscripcio.educacio@castello.es o al telèfon 964 230 352 amb un màxim de 40 persones per grup.

Un d’aquests itineraris serà el Castelló Llauradors que, guiat per la coordinadora de la Universitat per a majors de la UJI Pilar Escuder, ens ajudarà a conéixer la importància del món llaurador del segle XVIII al segle XIX. Aquest eixirà de la plaça de l’Olivera, farà 10 parades recorrent els carrers del Raval de Sant Fèlix i finalitzarà a la plaça Santa Clara.

El Castelló Republicà eixirà del Templet del Parc Ribalta, i de la mà de Joan Miquel Palomar els participants gaudiran d’una passejada tranquil•la per la ciutat per tal d’observar els edificis i detalls arquitectònics, on ens fixarem en detalls que habitualment ens passen de llarg al llarg de la vida diària. És un itinerari pels carrers i places de Castelló per saber com era la ciutat en els anys 30 del segle XX i conéixer el patrimoni cultural desenvolupat, els edificis, escuts i d’altres empremtes que el franquisme i la urbanització posterior no han esborrat.

Entre aquestes rutes guiades també estarà la visita al Museu Etnològic (C/Cavallers, 25), que estarà acompanyada per l’educador de museus Marc Ribera, i la visita a les troballes del Castell Vell amb Joan Palmer, un arqueòleg que ha treballat per recuperar aquesta part de la nostra història.

Compartir