Castelló defensarà davant el nou president del Govern la ‘agenda de Castelló’ d’infraestructures estratègiques

1331

L’alcaldessa, Amparo Marco, reivindicarà davant el nou president del Govern central, Pedro Sánchez, les infraestructures estratègiques que depenen de l’Administració estatal i que s’arrosseguen des de fa dècades. “Exigirem a Sánchez el mateix que li exigíem a Rajoy”, afirma. Marco ha traslladat al president del Govern la felicitació per la seua nova responsabilitat i s’ha mostrat esperançada per les noves relacions que es poden obrir entre el Govern central i els ajuntaments espanyols.

“L’Ajuntament defensa la ‘agenda de Castelló’ davant totes les administracions públiques, al marge de les sigles del partit que les governe”, destaca l’alcaldessa. A partir d’ara, amb el canvi polític la relació amb el Govern central, considera que “serà més fàcil”. “Madrid ha de ser sensible a les exigències justes i assenyades de Castelló”, afegeix
Des del seu accés a l’Alcaldia, Marco ha remès nombrosos escrits al Ministeri de Foment en els quals traslladava les reivindicacions de la capital de la Plana sobre els projectes de comunicació de Castelló, especialment els Rodalies a València i al nord de la província, l’AVE, el Corredor Mediterrani i la liberalització de l’autopista AP-7. Els ministres Ana Pastor, Rafael Catalá i Íñigo de la Serna van respondre als escrits, però sense aclarir projectes, ni finançament, ni terminis.

En aquests tres anys, Marco ha posat en coneixement del Govern el malestar dels usuaris del servei de Rodalies, a causa de la supressió de trens, retallada de freqüències i alteració d’horaris que s’han patit de forma reiterada. A més, va exigir al Govern que el tram del Corredor Mediterrani estiga operatiu el més prompte possible, després la decisió del Ministeri de Foment de cancel•lar de manera definitiva els contractes d’obra del tram del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Castelló.

L’alcaldessa va arribar a expressar els seus “dubtes raonables” després de l’anunci del ministre De la Serna, d’impulsar la construcció d’una nova plataforma ferroviària entre València i Castelló que solucione el col•lapse en el tràfic actual, al no concretar-se la viabilitat pressupostària del projecte.

Entre les demandes històriques de Castelló, l’alcaldessa també inclou la gratuïtat de l’autopista de peatge AP-7. Marco ha demanat al Govern que confirme el final de la concessió de l’explotació quan concloga el període d’explotació, en 2019, i que renuncie a qualsevol fórmula de gestió que no siga la de la gestió pública, amb un ús obert i gratuït en tot el seu trajecte.

Compartir