Castelló Crea atén en 2020 a 668 persones des del servei d’emprenedoria

1581

La regidora d’Ocupació destaca la labor d’assessorament realitzada des de l’Agència de Desenvolupament Local municipal
L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea de la Regidoria d’Ocupació, ha atés 668 persones al llarg de 2020. Una xifra que supera les atencions realitzades per aquest servei durant 2019, quan van passar 536 persones. La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que aquest servei d’emprenedoria és un servei per al foment i difusió de la cultura emprenedora en el qual, a més, s’assessora i fa costat a les persones emprenedores mitjançant un itinerari personalitzat.
“Des de la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló abordem una atenció integral que va des de l’orientació per a augmentar l’ocupabilitat, la intermediació entre empreses i persones en situació de desocupació per a promoure la igualtat d’oportunitats, la formació i l’emprenedoria”, ha explicat Puerta. Es tracta de quatre línies estratègiques per a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria a Castelló.
De les 668 persones ateses en 2020, 312 són dones. Aquest augment de les atencions realitzades respon en part a la línia d’ajudes emmarcades en el Pla d’Impuls a la contractació dotada amb 450.000 euros i que es va tancar amb ajudes per a la contractació i/o manteniment de l’ocupació de 167 persones des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19. “Des del servei d’emprenedoria s’ha realitzat enguany una important labor d’assessorament i informació de totes les ajudes, tant municipals com d’altres administracions, per a dinamitzar el teixit empresarial i oferir oportunitats”, ha indicat.
Entre altres serveis, des de l’àrea d’emprenedoria es faciliten els recursos específics a través de la formació per part d’experts, tallers, activitats de ‘networking’ per a acompanyar i ajudar en aquesta fase de creació o consolidació d’un projecte empresarial.
A més, des de la Regidoria d’Ocupació es van concedir ajudes a l’emprenedoria a través de tres línies (creació i consolidació d’empreses, innovació social i projectes d’ocupació) per 140.000 euros. Gràcies a aquestes línies s’han creat 24 llocs d’ocupació a Castelló.

Compartir