Castelló contempla un màxim de 7.500 nous habitatges en el sòl urbanitzable projectat per als pròxims 20 anys

1185
Rafa Simó

La versió preliminar del Pla General Estructural (PGE) de Castelló contempla un màxim de 7.500 nous habitatges en el sòl urbanitzable residencial que es projecta per als pròxims 20 anys. Aquest document de planificació urbanística, la versió inicial de la qual va aprovar el ple de l’Ajuntament de Castelló en sessió extraordinària el passat 21 de desembre, s’exposarà al públic a partir de la setmana vinent durant un període de 45 dies hàbils.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha recordat que la previsió de nou sòl urbanitzable, tant residencial com a industrial i terciari, s’emmarca dins dels paràmetres estipulats en els dos documents de rang superior que marquen els nous creixements en el PGE: l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i el Document de Referència, aprovats en 2011 i 2014 respectivament.

La projecció de nous creixements de sòl urbanitzable en el PGE atén a nou model urbanístic que passa per l’ordenació del territori, per contribuir a consolidar un model de ciutat compacta a partir d’una classificació del sòl realista, racional i sostenible”, en paraules de l’edil Rafa Simó. L’execució d’aquests nous habitatges s’ajustarà a la demanda que es genere en aquests pròxims anys “amb la voluntat que la planificació ajude a equilibrar els desenvolupaments i integrar els barris”.

Aquests nous habitatges es distribueixen a través dels diferents sectors residencials en sòl urbanitzable “que contribueixen a cosir la ciutat i garantir el dret a l’accés a l’habitatge”, ha sostingut Simó. El PGE assigna diferents tipologies d’edificacions en aquests sectors atenent a les característiques dels habitatges existents o a l’entorn en el qual se situen. En aquest sentit, la versió preliminar del Pla General Estructural que a partir de la setmana que ve se sotmet a consulta pública aposta per una densitat baixa en zones com el litoral i les urbanitzacions de muntanya.

La previsió de sòl urbanitzable, tant residencial com el plantejat per a activitats econòmiques, atén les necessitats previstes de creixement per a les dues pròximes dècades “des d’un nou model urbanístic que passa per l’ordenació del territori enfront del de grans desenvolupaments”. El regidor Rafa Simó ha recordat que la proposta del PGE suposa reduir un 70% la la classificació de sòl urbanitzable respecte al Pla General de l’any 2000 i triplica el sòl no urbanitzable protegit.

L’exposició pública d’aquesta versió preliminar del Pla General Estructural romandrà oberta durant 45 hàbils a partir del dia següent al de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que està prevista per a aquesta setmana. L’Ajuntament de Castelló habilitarà dues seus per a consultar la documentació, que també es podrà fer via electrònica a través de la web www.plageneralcastello.es. D’altra banda, el document es va elevar a més de 80 col•lectius, entre institucionals i privats, per a la seua consulta.

Compartir