Castelló connecta amb la innovació social per a alumnes de 10 a 14 anys

719

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació, dirigida per Patricia Puerta, continua amb la línia d’ajudes a projectes d’innovació social. Fruit d’això, els divendres 15 i 22 de febrer (17.30-20:30h) i el dissabte 23 de febrer (10.00-14:00h) l’entitat Robotme impartirà el taller gratuït “Connectem” en l’espai cultural Menador. Es tracta de tres jornades destinades a l’alumnat de 10 a 14 anys en les quals es proposaran solucions tecnològiques per a afavorir la convivència social. Puerta ha destacat “la diversió” com a pedra angular en el desenvolupament de les tres sessions, on tindran cabuda la robòtica, disseny 3D, desenvolupament d’apps, resolució de reptes i programació informàtica.

El taller “Connectem”, subvencionat amb 14.000 euros, s’emmarca dins del projecte ‘Crea Castelló, conscienciació social i aprenentatge tecnològic per a la transformació de Castelló a través de la innovació’. El govern municipal ha aprovat un paquet d’ajudes per una inversió global de 60.000 euros destinades a projectes d’innovació social del que, a més de l’aspecte social que els concerneix, contribueixen en la diversificació del teixit empresarial de la ciutat. En aquest sentit, Puerta ha posat en valor “l’impacte econòmic que comporta la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives amb la creació d’ocupació i dinamització de les opcions laborals”.

Per a treballar la conscienciació, “Connectem” proposa entendre la immigració des d’una altra perspectiva, trencant estereotips i treballant el pensament crític. Per a treballar la implicació, l’alumnat es convertirà en part activa de la solució a través de les tecnologies. Ací el desenvolupament d’aplicacions mòbils, la programació amb scratch, el disseny 3D, l’aprenentatge basat en escape rooms i la solució de reptes seran els protagonistes.

En definitiva, aquest taller no té com a objectiu convertir als xicotets de la casa en experts programadors, però sí que despertar en ells i elles vocacions tecnològiques que ajuden a resoldre problemes quotidians de la nostra societat.

Per tot això, la regidoria d’Ocupació dóna suport a aquesta i altres iniciatives impulsades per la Associació d’Esclerosi Múltiple, la Fundación Amigó, la Asociación Ciudadana Contra el Sida, y la Asociación Cuinatur Social, entre altres. Es tracta d’un suport econòmic que permet que projectes com “Connectem” “no es queden en el calaix i facen de Castelló una ciutat cada vegada més inclusiva i adaptada als nous temps”, ha afegit Puerta.

Robotme
És una associació formada per docents a fi de potenciar el pensament computacional, la creativitat i l’aprenentatge en les àrees STEAM: ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques. Se centra en una metodologia diferent d’ensenyar informàtica a través de l’aprenentatge interdisciplinari i obert, sempre utilitzant programari d’accés lliure i una aula virtual per al seguiment dels projectes.

Per a més informació sobre el curs, visita la web www.robotme.es. El correu electrònic info@robotme.es està disposició d’aquells i aquelles que vulguen inscriure’s al taller.

Compartir